Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Consiliul Județean Arad a înființat un grup de lucru pentru atragerea investițiilor chineze în județ

Urmare a vizitelor președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, și a vicepreședintelui Răzvan Cadar, în Republica Populară Chineză, o importantă delegație de oficiali chinezi a vizitat Consiliul Județean Arad. Scopul vizitei l-a reprezentat discutarea unor direcții de colaborare în domeniul turismului cultural, respectiv informarea cu privire la potențialul de investiții în exploatarea apei termale.

Consiliul Județean Arad a înființat un grup de lucru pentru atragerea investițiilor chineze în județ
Comentează 0

La discuții, Consiliul Județean Arad a fost reprezentat de directorul executiv al Direcției de Comunicare, Strategii și Administrație Publică, dr. Andrei Ando, de personalul Centrului Naționale de Informare și Promovare Turistică și de consilierii Compartimentului Relații Externe.

Delegații chinezi au informat despre faptul că de la sfârșitul acestui an, o a doua cursă directă între Budapesta și China, va facilita accesul turiștilor chinezi înspre Europa Centrală și de Est. În acest sens, Consiliul Județean Arad a propus extinderea discuțiilor de la nivel administrativ la nivelul agențiilor locale de turism, pentru a facilita organizarea de tururi în cele două state. De asemenea, Consiliul Județean Arad va propune Ambasadei Republicii Populare Chineze la București să ia în calcul extinderea acordării de vize și printr-un birou în vestul țării. Aradul, prin poziția sa geografică, ar fi ideal în acest sens, pentru că este ușor accesibil de toți locuitorii din vestul țării și ar scuti doritorii de un drum la București. Delegații chinezi au precizat că vor susține, la rândul lor, această inițiativă.

O altă temă discutată s-a referit la investiții. Consiliul Județean Arad a creat un grup de lucru pentru facilitarea informării potențialilor investitori din Republica Populară Chineză, cu privire la condițiile începerii unei afaceri în Arad și susținerea administrativă pentru marii investitori. Delegații din China au fost informați și asupra acestui domeniu, urmând ca în urma stabilirii contactelor, de astăzi, să primească o informare oficială despre avantajele investițiilor în Zona Liberă Arad-Curtici și în zonele industriale din municipiu sau județ.

„Președintele Consiliului Județean Arad, dl. Iustin Cionca, a declarat în repetate rânduri că suntem interesați de atragerea capitalului chinez în zona noastră, dar și de turiști. Aradul nu trebuie privit doar ca o destinație în sine, ci, vorbind în termeni realiști, pentru turismul de mare anvergură poate reprezenta o destinație de etapă, într-un circuit care să includă și alte obiective din România, Ungaria sau Serbia. Faptul că de la Budapesta va exista încă un zbor direct înspre China, reprezintă o deschidere importantă înspre spațiul Europei Centrale și de Est, dar și o înlesnire a fluxului de turiști de la noi înspre Republica Populară Chineză. Pe noi ne interesează, cu prioritate, ca Aradul și arădenii să profite de asta”, a declarat dr. Andrei Ando.

În cursul după-amiezii, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică a prezentat delegaților chinezi obiectivele culturale din centrul municipiului Arad.

Delegația chineză, formată din șase directori și primari, a fost condusă de Feng Yimei, Director Districtual Adjunct al Guvernului Provinciei Chongqing, Districtul Banan.

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite