Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Consiliul Județean anunță: luna viitoare începe modernizarea drumului Sintea Mare-Șepreuș

Reprezentanții Consiliului Județean Arad au predat, ieri, celor de la PORR, amplasamentul drumului Sintea Mare-Șepreuș. Evenimentul a avut loc în cadrul unei dezbateri publice organizate la Șepreuș, în prezența a aproximativ 150 de localnici la care au participat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, și vicepreședintele Sergiu Bîlcea.

Consiliul Județean anunță: luna viitoare începe modernizarea drumului Sintea Mare-Șepreuș
Comentează 0

Potrivit Consiliului Județean, lucrările de modernizare a acestui drum, în lungime de 14,2 km, vor începe în jurul datei de 15 martie (în funcție de condițiile meteo). „Județul Arad se dezvoltă prin fonduri europene, în lipsa alocărilor necesare de la bugetul de stat! Eu cred cu fermitate că banii arădenilor trebuie să rămână, în mare măsură, acasă, la Arad! Este al treilea an când Consiliul Județean nu primește de la bugetul de stat niciun leu pentru investiții, iar anul trecut am primit ZERO lei din TVA-ul colectat de la firmele din Arad! Nu este normal să se întâmple asta, dar avem norocul că știm să scriem proiecte europene și am adus din fonduri europene banii pe care ni i-a luat Bucureștiul”, susține Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean.

Vicepreședintele Sergiu Bîlcea a ținut să menționeze că în această primăvară încep lucrări majore pentru modernizarea drumurilor județene. „Valoarea acestora este de 805 milioane lei, dintre care 561 milioane lei din fonduri europene, 131 milioane lei din banii Consiliului Județean și doar 113 milioane lei de la Guvern. Drumul Sintea Mare-Șepreuș nu va fi reparat, ci modernizat! Asta înseamnă că lucrăm la structura drumului, facem o lucrare de calitate, inclusiv la șanțuri. Intervenim la baza drumului. Garanția lucrării este de cinci ani”, a spus vicepreședintele Sergiu Bîlcea.

Mai trebuie spus că la rândul său, managerul de proiect din partea firmei PORR, prezent la dezbatere, a explicat în ce va consta lucrarea de pe drumul Sintea Mare-Șepreuș: frezarea drumului existent, refacerea structurii, două straturi de asfalat, cinci podețe, refacerea sensului giratoriu din Șepreuș, accesele la proprietăți și podețe noi în localitate.

 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite