Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Consiliul general român în vizită la Liceul "Nicolae Bălcescu" din Gyula

În data de 07 februarie 2018, consulul general al României la Gyula, Florin Trandafir Vasiloni, a efectuat o vizită la Liceul "Nicolae Bălcescu" din Gyula. Diplomatul român s-a întâlnit cu cei 48 de elevi din clasele a XII-a a școlii.

Consiliul general român în vizită la Liceul
Comentează 0

Cu această ocazie, consulul general român a transmis elevilor informații despre oportunitatea de a studia în România și despre modul cum pot să obțină burse de studiu oferite de statul român, la diverse universități și discipline, începând cu anul universitar 2018-2019.

La această întâlnire a participat d-na dr. Maria Gurzău Csegledi, directorul instituției, diriginții elevilor precum și alte cadre didactice.

Elevii au avut posibilitatea să adreseze întrebări șefului misiunii românești de la Gyula, care le-a oferit sprijinul celor care doresc să acceseze bursele oferite de România. Zeci de tineri proveniți din rândul comunității românești din Ungaria studiază diverse discipline la universități din România. Mulți etnici români din Ungaria, foști bursieri ai statului român, activează în diverse domenii pe piața muncii din Ungaria.

Galerie foto (4)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite