Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

„Consilierul municipal Lucian Riviș-Tipei continuă întâlnirile cu cetățenii”

Consilierul municipal Lucian Riviș-Tipei continuă întâlnirile cu cetățenii municipiului și cu reprezentanții asociațiilor profesionale constituite la nivelul Aradului. La începutul acestei săptămâni a fost întrebat de către unul dintre locuitorii din cartierul Aurel Vlaicu de ce nu vin și reprezentanții opoziției care critică puterea locală, de ce nu vin și în fața lor să prezinte și nereușitele administrației arădene, de ce nu există dezbatere pe proiecte în cadrul acestor întâlniri.

„Consilierul municipal Lucian Riviș-Tipei continuă întâlnirile cu cetățenii”
Comentează 0

Prima reacție a fost: Bună întrebare! Chiar mi-aș dori o dezbatere constructivă cu opoziția din Arad, o dezbatere în fața cetățenilor, pe argumente!”, spune consilierul local.

Din păcate, nu există un răspuns. Este o practică binecunoscută de arădeni faptul că în perioada de precampanie și campanie electorală, opoziția locală se agită mai mult decât oricând, critică asiduu pe oricine și cu orice. Nu se lasă şi acţionează întotdeauna în forţă. Bineînţeles, cu „gogoși demagogice”, expuse și explicate pe îndelete arădeanului, din spatele calculatorului.

Întrebarea esențială rămâne însă de ce reprezentanții opoziției nu îndrăznesc să dea ochii cu cetățenii municipiului Arad. După cum se știe deja de câteva luni, am demarat întâlniri cetățenești cu locuitorii Aradului, întâlniri publice și deschise la care opoziția, culmea, nu se prezintă cu niciun reprezentant. Ăsta da profesionalism! E adevărat, uneori e greu să „convingi” un singur om, ce să mai discutăm despre un întreg oraş, mai ales atunci când la capitolul „practică”, pe politicienii locali ai opoziției i-am văzut de multă vreme de ce sunt capabili atunci când s-a pus problema să facă ceva concret pentru oraş.”,  mai spune Tipei.

Consilierul local consideră că refuzul opoziției locale de a se întâlni cu cetățenii față în față în afara perioadelor electorale, nu reprezintă altceva decât teama de a le fi descoperită neputința, neputința de a le răspunde întrebărilor sau solicitărilor, neputința de a le prezenta un proiect, o viziune proprie asupra dezvoltării municipiului Arad.

Nu pot concluziona decât într-un singur mod: cred că pur și simplu colegii din opoziție nu își  doresc să existe vreun moment în care arădenii să-i surprindă dându-şi arama pe faţă și să-i descopere așa cum sunt, de fapt: avizi după imagine și atât!”, conchide consilierul municipal.


Scrie un comentariu

trimite