Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Connecting Europe Express a ajuns la Arad  

Connecting Europe Express, trenul-simbol al Europei a ajuns în noaptea de sâmbătă spre duminică la Arad. Primăria Arad le-a pregătit călătorilor mai multe surprize.

 Connecting Europe Express  a ajuns la Arad   
Comentează 1

Garnitura, compusă din vagoane ale mai multor state europene, a sosit  la Arad în data de 19 septembrie, la ora 00.24.

Delegația Connecting Europe, compusă din demnitari ai Comisiei Europene, a fost întâmpinată pe peronul Gării din Arad, la linia 1, de către reprezentanții Primăriei Arad și de către Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica.

Membrii ai delegației  au fost așteptați de autoritățile locale arădene cu două mici expoziții de machete și au avut parte de două concerte, unul organizat în colaborare cu Filarmonica Arad și celălalt în parteneriat cu Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi”.

Conform protocolului, cele două delegații au făcut și un schimb de fanioane, după care oaspeții au făcut un tur nocturn al orașului, într-un autocar pus la dispoziție de Compania de Transport Public Arad.

#ConnectingEurope Express este trenul care străbate Europa, promovând importanța călătoriei cu trenul pentru un viitor sustenabil, în contextul în care  2021 este Anul European al Căilor Ferate.

Traseul trenului este de peste 20.000 km, incluzând traversarea a 26 de țări și oprirea în peste 100 de localități. În România, #ConnectingEurope Express a oprit vineri în București, iar sambătă seara a fost așteptat la Oradea, de unde a pornit apoi spre Arad, unde va sta câteva ore, oaspeții înnoptând la hotelurile din orașul nostru.

Coordonatorul local al acțiunii este consilierul viceprimarului Lazar Faur, Cristian Cotuna.

 

 

Galerie foto (99)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite