Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Conferința „Smart Start USA – Soluții eficiente de finanțare pentru internaționalizarea afacerilor românești”

Luni, 8 octombrie 2018, ora 15:30, are loc Conferința “Smart Start USA – Soluții eficiente de finanțare pentru internaționalizarea afacerilor românești”, la Rectoratul Universității Aurel Vlaicu Arad, Bulevardul Revoluției, nr.77. În cadrul conferinței va fi prezentată platforma de înscriere în program. 

Conferința „Smart Start USA – Soluții eficiente de finanțare pentru internaționalizarea afacerilor românești”
Comentează 0

„Scopul proiectului este să prezinte antreprenorilor oportunităţile oferite de piaţa din SUA, să le faciliteze accesul pe această piaţă, dar să îi îndrume în obţinerea de fonduri pentru o astfel de internaţionalizare a afacerilor lor. În judeţul Arad exista 47 de firme cu capital majoritar american,  cu un capital social în sumă de 106.448.540 lei”,  informează preşedintele CCIA Arad, Gheorghe Seculici.

Evenimentul este organizat de: Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, Camera de Comerț, Industrie şi Agricultură Arad, Camera de Comerț și Industrie a României, Academia de Studii Economice din București, Fundația Laufer, împreună cu partenerii de implementare a programului Smart Start USA: Piraeus Bank, Banca Transilvania, Banca Comercială Română, Mastercard, certSign, FNGCIMM, Fondul Român de Contragarantare.

Programul Smart Start USA urmărește finanțarea și facilitarea accesului unui număr de cel puțin 10.000 de IMM-uri și antreprenori români, anual, pe piețele internaționale, atenția principală fiind acordată pieţei Statelor Unite ale Americii. Într-o primă etapă, mediul de afaceri român va avea posibilitatea de a  intra în contact direct cu  realitățile pieței americane, în acest moment, prea puțin cunoscuta în România. Prin intermediul programului societățile comerciale cu capital românesc vor fi conectate la oportunități concrete de dezvoltare profitabilă a business-ului și de extindere a brand-urilor proprii în medii economice dinamice și competitive.

Bugetul alocat finanțărilor companiilor cu capital românesc, prin intermediul Smart Start USA, este de 500 mil. USD.

La eveniment vor participa reprezentanți ai băncilor partenere, ai mediului academic, ai mediului de afaceri, membri ai Corpului Diplomatic și nu numai.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite