Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Conferința internațională „Impactul Reformei asupra societății 1517-2017” la UAV

Conferința internațională „Impactul Reformei asupra societății 1517-2017” la UAV
Comentează 0

Joi, 27 aprilie, în sala festivă din Complexul M al UAV, de la orele 9.00 a avut loc Conferința internațională „Impactul Reformei asupra societății 1517-2017”, eveniment organizat de către Facultatea de Științe Umaniste și Sociale prin Centrul de Studii Interculturale și Interconfesionale din cadrul facultății. Conferința marchează împlinirea a 500 de ani de la Reforma Protestată  și se bucură de participarea unor invitați din SUA, Anglia, Olanda, Germania, Polonia, Ungaria, Croația, Macedonia și România.

"UAV găzduiește conferința prilejuită de 500 de ani de la Reformă, un eveniment important în care au venit în mijlocul nostru mai mulți reprezentanți ai diferitelor culte pentru a sărbători acest important simpozion. Vreau să-i felicit pe colegii mei care s-au ocupat de organizarea lui și mulțumim Primăriei Arad și Consiliului Județean Arad pentru sprijinul pe care ni l-au acordat în organizarea acestui eveniment și nu numai" a salutat rectorul UAV, prof univ. dr. Ramona Lile deschiderea conferinței.

"Cuvântul REFORMĂ de multe ori a fost folosit cu sens dar și de multe ori nu s-a pus în practică sensul reformei. Reforma Protestantă a generat o adevărată mișcare, a fost un bulgăre care a împins (înainte) societatea. Și progresul umanității poate fi calculat doar plecând de la această reformă", a pus punctul pe i primarul Gheorghe Falcă, referindu-se în mod surprinzător la lucrarea de referință a lui Max Weber: Die protestantische Ethik und der Geist des Kapitalismus ("Etica Protestantă şi spiritul capitalismului").

Vasile Zărăndan

 

Galerie foto (67)


Scrie un comentariu

trimite