Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Condamnat cu suspendare pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului

Un bărbat din Ineu a fost condamnat cu suspendare pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului. 

Condamnat cu suspendare pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului
Comentează 0

Judecătoria Arad „condamnă inculpatul la pedeapsa de: 1  an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are în sânge o îmbibaţie alcoolică ce depăşeşte 0,80 g/l alcool pur în sânge. În baza art. 91 Cod penal, suspendă sub supraveghere executarea pedepsei de 1 an închisoare, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani”.

Pe durata termenului de supraveghere inculpatul trebuie să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: a)să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Arad la datele fixate de acesta; b)să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c)să anunţe în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d)să comunice schimbarea locului de muncă; e)să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor de existenţă.

Totodată, pe durata termenului de încercare inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Arad, trebuie să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 70 zile, în condiţiile ce urmează a fi stabilite de Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Arad.

Se va dispune revocarea suspendării sub supraveghere a executării pedepsei, în cazul săvârşirii unei noi infracţiuni în termenul de supraveghere sau în cazul neîndeplinirii cu rea-credinţă a măsurilor de supraveghere instituite.

Instanța mai obligă inculpatul la plata către stat a sumei de 1200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.


Scrie un comentariu

trimite