Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Condamnări în cazul atentatului de la Barcelona din 2017. Trei bărbaţi, condamnaţi la închisoare între 8 şi 53 de ani

Trei bărbaţi, care făceau parte din celula teroristă responsabilă pentru atacurile din Barcelona, din 2017, în urma cărora 16 persoane au murit şi peste 100 de persoane au fost rănite, au fost condamnaţi la pedepse cuprinse între opt şi 53 de ani de închisoare.

Condamnări în cazul atentatului de la Barcelona din 2017. Trei bărbaţi, condamnaţi la închisoare între 8 şi 53 de ani
Comentează 0

Mohamed Houli Chemlal şi Moroccan Driss Oukabir au fost condamnaţi la 53, respectiv 46 de ani de închisore, pentru apartenenţa la această celulă jihadistă, pentru construcţia de explozibil, tentative de acte teroriste şi 29 de acuzaţii de vătămare corporală gravă, notează Mediafax.

Acuzaţiile aduse celor trei bărbaţi au legătură cu o explozie care a avut loc, cu o zi înainte de atacurile teroriste din Barcelona, într-o casă, la Alcanar, la sud de Barcelona, unde au fost depozitaţi expozivi şi butelii de gaze naturale. 

Pe 17 august 2017 a avut loc primul atentat la Barcelona, pe bulevardul Ramblas, unde o camionetă a intrat în trecători şi a ucis 14 persoane, majoritatea fiind turişti străini. De asemenea, şoferul camionetei a omorât încă o altă persoană pentru a-i fura maşina.

Sursa: realitatea.net

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide