Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Concursurile GastroPan au desemnat Pâinea Anului 2019 - industrial și artizanal

Concursurile GastroPan au desemnat Pâinea Anului 2019 - industrial și artizanal
Comentează 0

Pâinea cu 10 tipuri de făină și 10 tipuri de semințe, realizată de GNF Bakery din Constanța a câștigat vineri, 29 martie, trofeul Pâinea Anului 2019 realizată artizanal, la Concursurile de Panificație-Patiserie din cadrul expoziției internaționale GastroPan, cel mai mare eveniment dedicat sectorului de panificație, cofetărie și HoReCa. În cadrul aceleiași competiții, Brutăria Bocskor din Harghita a câștigat Trofeul Pâinea Anului 2019 produsă industrial, cu o pâine de secară fără drojdie, cu cartofi.

La fel ca și în anii precedenți, atât brutarii artizani, cât și producătorii industriali de pâine au avut șansa de a câștiga trofeul Pâinea Anului 2019, în două categorii diferențiate în funcție de cantitatea produsă și metodele de fabricație – artizanale sau industriale. Pe lângă cele 2 trofee Pâinea Anului 2019, au fost decernate premiile pentru cele mai inovatoare pâini și produse de patiserie, dar și pentru cele mai impresionante piese artistice realizate din aluat de panificație. În acest an s-a mai acordat un premiu internațional pentru inovație (Innovative Bread of the Year), reprezentantului brutăriei Pedró din Ungaria, Takó Zoltán, pentru pâinea artizanală numită ”Geanta norocului”.

Cea mai bună pâine industrială nu are drojdie și conține cartofi și secară

Pâinea de secară cu cartofi, fără drojdie, realizată de Bocskor István de la Brutăria Bocskor a fost cea mai bună pâine fabricată pe cale industrială în viziunea juriului de specialitate format din specialiști și maeștri brutari din țară și din străinătate. O maia specială, ingredientele naturale și timpii de dospire și pre-dospire sunt principalele secrete care asigură gustul, structura și consistența acestei pâini, după spusele brutarului care a dezvoltat produsul.

Pâinea artizanală a anului are 10 tipuri de semințe și făinuri

Trofeul Pâinea Anului 2019 realizată artizanal i-a revenit reprezentantului firmei GNF Bakery Products, Geambazu Domnica, pentru o pâine specială cu 10 tipuri de făină și 10 tipuri de semințe: Pâinea 10-10 cu făină de teff. Pâinea este obținută dintr-un amestec de 10 tipuri de făină cu proprietăți nutritive și conține o gamă variată de semințe care contribuie la alimentația sănătoasă: in, dovleac, mac, susan, chimen, quinoa, cânepă, floarea soarelui, chia, psyllium.

Iată lista câștigătorilor:

                Pâinea Anului 2019 fabricată industrial

La această categorie concurenții au avut sarcina de a prezenta o pâine fabricată în proces industrial care se produce într-o cantitate de cel puțin 500 kg/zi. Premiații categoriei:

Locul I: Bocskor István – Brutăria Bocskor, Sânmartin

Locul II: Roșu Gabriela – Vel Pitar, București

Locul III: Chioreani Florin – Ardelean Adrian Company, Lugoj

Premiu special: Bârsan Csaba – Brutăria Bocskor, Sânmartin

 

 

Pâinea Anului 2019 realizată artizanal

La această categorie concurenții au avut sarcina de a prezenta o pâine fabricată în proces artizanal care se produce într-o cantitate de maxim 150 kg/zi. Tematica categoriei a fost Tradiție și provocări în secolul 21. Premiații categoriei:

Locul I: Geambazu Domnica – GNF Bakery Products, Constanța

Locul II: Bocskor István – Brutăria Bocskor, Sânmartin

Locul III: Diamantis Papapanagis – Rawoil Import srl, Mărăcineni

Premiu special: Beldiman Samson Giorgian (Adriana Bolgiu SNC, Urlați), Gál Rozália (Brutăria Bocskor, Sânmartin), Geambazu Nicolae Florin (Megasimitis, Constanța)

Artă din aluat de panificație

La secțiunea Panificație a fost premiată și cea mai impresionantă creație artistică din aluat de panificație. Tematica creațiilor a fost Veșnicia s-a născut la sat. Câștigătorul  categoriei a fost Tarr György de la brutăria Pedró din Ungaria, cu creația artistică inspirată de credința creștină. Premiații categoriei:

Locul I: Tarr György – Brutăria Pedró, Sokorópátka, Ungaria

Locul II: Geambazu Nicolae Florin – Megasimitis, Constanța

Produse de patiserie pentru generația Millenials

La această categorie concurenții au avut sarcina de a prezenta un produs de patiserie pe care-l consideră vandabil generației de adulți tineri din mediul urban. Cel mai bun produs de patiserie s-a dovedit a fi produsul de patiserie umplut cu spanac, usturoi și piept de pui realizat de către Tarr György de la Brutăria Pedró, Ungaria. Premiații categoriei Produse de Patiserie:

Locul I: Tarr György – Brutăria Pedró, Sokorópátka, Ungaria

Locul II: Bârsan Csaba – Brutăria Bocskor, Sânmartin

Locul III: Anca Mihaela Matei – Matei Anca Mihaela II

Premiu special: Geambazu Domnica – GNF Bakery Products, Constanța

Felicitări și mulțumiri brutarilor și patisierilor talentați, care prin prezentarea produselor excelente și a  creațiilor artistice impozante au demonstrat că meseria de brutar și patisier este mult mai mult decât pare și că talentul și eforturile sunt recunoscute și se pot transforma în artă!

Sponsorul Gold al Concursurilor GastroPan este Snick Ambalaje și Consumabile, iar Sponsorii Bronze sunt Cursurile PanGastRo și Autotherm.

Pentru mai multe detalii despre eveniment și imagini de la edițiile anterioare vizitați pagina www.gastropan.ro

sau puteți contacta organizatorii la numărul de telefon 0733-313.042 sau e-mail info@gastropan.ro

Galerie foto (9)


Scrie un comentariu

trimite