Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Concursul școlar VeciniEco 2018

Concursul școlar VeciniEco 2018
Comentează 0

Asociația  pentru Promovarea Valorilor Naturale și Culturale ale Banatului și Crișanei ”Excelsior” din Arad a organizat  în școlile din localitățile Cenad, Comloșu Mare, Ghizela, Saravale, Sânpetru Mare, Sânnicolau Mare și Secaș a doua etapă a concursului  școlar  ”VeciniEco” 2018  prin proiectul ”Elaborarea planurilor de management pentru ROCSCI0287 Comloșu Mare, ROSCI0338 Pădurea Paniova și ROSCI0345 Pajiștea Cenad”, proiect cofinanțat din Fondul  European de Dezvoltare Regională prin PROGRAMUL OPERAȚIONAL INFRASTRUCTURA MARE, 2014-2020.

Prin acest concurs se urmărește cunoașterea ariilor naturale protejate din vecinătatea localităților vizate, informarea, conștientizarea elevilor, cadrelor didactice și comunităților locale asupra importanței ariilor naturale protejate precum și promovarea proiectului la nivel local. La concurs  au participat elevi din ciclul primar și gimnazial din localitățile amintite.

Concursul s-a desfășurat în două etape: etapa de preselecție în școală care a avut loc între 23-27 aprilie 2018 și etapa finală. Aceasta s-a desfășurat în data de 31 mai la Sala Sporturilor ”Ioan Morar” din localitatea Sânnicolau Mare. Au participat 97 de elevi însoțiți de cadre didactice, în total 120 persoane. Această etapă a constat în parcurgerea probelor teoretice (un chestionar cu întrebări despre ariile protejate Comloșu Mare, Cenad și Paniova) și practice (sportive și distractive).Participanții la etapa finală au avut asigurate transportul și masa.

Toți participanții au primit diplome și materiale promoționale, iar cei clasați pe locurile I-III  premii separate pe ciclurile de învățământ, astfel:

 

Învățământul primar:

premiul I (bicicleta)           Agapi Daniel –    Școala Gimnazială Ghizela

premiul II (rucsac)             Nyari Denis   –    Școala Gimnazială Nr.2, Sânnicolau Mare

premiul III (cort)                 Mirian Timotei - Școala Gimnazială  Comloșu Mare  

Învățământul gimnazial:

premiul I (bicicleta)           Albota Daniela  -   Școala Gimnazială Saravale

premiul  II (rucsac)             Ioanovici Cătălin - Școala Gimnazială Sânpetru Mare

premiul III (cort)                 Naizăr Marisa     -  Școala Gimnazială Cenad.

Galerie foto (6)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite