Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Concert Caritabil „COPII PENTRU COPII” la Sinagoga Neologă Arad

Concert Caritabil „COPII PENTRU COPII”  la Sinagoga Neologă Arad
Comentează 0

Lions Club Arad ARVENSIS Branch by LC Drobeta Turnu Severin a organizat joi, 27 septembrie, ora 18,00  la Sinagoga Neologă Arad, str Tribunul Dobra nr 10, Concertul  Caritabil „COPII PENTRU COPII”.
Iată programul:
Corul EUTHERPE al Colegiului  de Artă SABIN DRĂGOI,  Arad,
Dirijor prof Cristina Cameniță
Soliști: Valentin Badea, Radiana Barb, Iunia Ciobăniță Sălăjan, Melania Cuc, Laura Cosma, Darius Diaconu, Anda Gheorghiță, Răzvan Jurcuța, Nikolett Nagy, Iasmina Răsadean, Daiana Sofia.
La pian: Filip Sebeșan, Darius Faur. Percuție: Casian Bojciuk. 
Aranjamente: Dor Niculescu și Lari Muntean 
Trio Cameral
Condus de prof Marcel  Sâpcu
Soliști Maria  Luiza Sâpcu și Sonia Korber
Corul de copii
de la Școala Română LUCIAN MAGDU din Bătania, Ungaria
    
Intrarea s-a făcut contra unei donații minime de 15 lei, iar fondurile colectate vor fi folosite în proiectele Clubului Lions dedicate copiilor:  1.alimente pentru copiii cu diabet, 2.alimente și aparate elctrocasnice pentru copiii din familii  monoparentale sau aflați în situații devaforizate
Asociația Internațională a Cluburilor Lions este cea mai mare asociație de voluntari din lume. Istoria ei a început la data de 7 iunie 1917, în Statele Unite ale Americii, odată cu înființarea primului Club Lions, la iniţiativa omului de afaceri Melvin Jones. 
La scurt timp de la înființare, spiritul Lions s-a internaționalizat și s-au organizat din ce în ce mai multe astfel de Cluburi în întreaga lume. 
Important de menţionat este faptul că Lions Clubs International a devenit, în 1954, membru fondator cu statut de ţară al Organizaţiei Naţiunilor Unite, reprezentanţii organizaţiei contribuind la întocmirea statutului a ceea ce avea să devină ulterior ONU. În semn de recunoaștere a acestei contribuții, anual la sediile ONU din New York şi Viena, în 23 martie, se serbează ziua LIONS. 
La ora actuală  lionismul este prezent in peste 200 de tari, numărând  peste 45.000 de cluburi cu 1.400.000 de membrii. 
În România primul club a luat ființă în 1994, iar în prezent există 65 de cluburi în care activează 1.300 de voluntari. 
Deviza noastra este Noi Servim - We Serve! referindu-se  la faptul că membrii Lions sunt implicați în viața comunităților din care fac parte, ajutându-și semenii aflați în nevoie. 
Simbolul cluburilor este leul care semnifică prietenie, tărie de caracter, curaj și determinare iar numele LIONS este un acronim pornind de la cuvintele Liberty Intellgence Our Nation's Safety.
Numele clubului, ARVENSIS, este de asemenea un acronim al cuvintelor Arad – Voluntariat – Entuziasm – Sevicii – În – Societate. 
Despre acțiunile și proiectele noastre aflați vizitând pagina noastră de Facebook Arad ARVENSIS Lions Branch https://www.facebook.com/ARVENSIS.LionsBranch/


    Ansamblul coral “Eutherpe” al Colegiului de Arte “SabinDrăgoi” Arad datează sub această denumire din noiembrie 1970, la iniţiativa şi sub îndrumarea domnului profesor Gavrilă Câmpan. 
   În 1996, profesorul Gavrilă Câmpan îi predă “bagheta” doamnei profesoare Crina Brad sub conducerea căruia a activat până în 2016. Din 2016 corul este condus de doamna profesoară Cristina Cameniță. 
    Repertoriul ansamblului prezintă lucrări variate din epoci şi stiluri diferite, de la madrigal la piese contemporane, de la “a capella” la vocal – simfonic, de la prelucrări din folclorul românesc la muzica tradiţională a altor popoare.
   Participă la numeroase festivaluri şi concursuri în ţară şi în afara ei (Franţa, Danemarca, Slovenia, Ungaria …..).
Repertoriul vocal simfonic abordat este unul divers și complex (misse – MisaCriolla de Ariel Ramirez,MissaÎncoronării de W. A. Mozart; oratorii –LeRoiDavidde A. Honegger; opereta -OrfeuînInfern de J.F.Offenbach etc.) într-o excelentă colaborare cu orchestra colegiuluisub bagheta domnului profesor Dan Boar, face ca renumele colegiului să crească de la an la an, atât corul cât şi orchestra devenind în timp, “pepinieră” pentru corul şi orchestra Filarmonicii de Stat, Arad.
Corul “Eutherpe” a devenit peste ani, un reper valoric şi profesional al vieţii culturale arădene şi un demn continuator al mișcării corale din judeţul Arad

Trio Cameral
este format din: profesor Marcel Sâpcu, profesor Cristian Sâpcu și Sonia Korber –oboi, elevă cls aXI (clasa profesor Cristian Petica)  

Școala Română Lucian Magdu Bătania
      Învăţământul românesc din Bătania are un trecut vechi de peste două secole. Până după cel de-al doilea război mondial a funcţionat ca şcoală confesională, cu mici întreruperi în perioada interbelică. Şcoala românească din Bătania şi-a reluat activitatea în anul 1947 ca şcoală de stat, devenind şcoală generală cu opt clase.
     Conform documentelor istorice, învăţământul românesc din localitate cuprinde următoarele perioade:  1793-1874 Şcoala Confesională Sârbo-Română, 1874-1940 Şcoala Confesională Română, 1946- Şcoala Generală cu Limbă de Predare Română. Din anul 1992 şcoala şi grădiniţa funcţionează sub aceeaşi direcţiune, ca instituţie independent; începând cu acest an numărul elevilor, care învaţă aici, este în continuă creştere.
    Din punct de vedere al limbii de predare, Şcoala Generală Română din Bătania, este o şcoală bilingvă. Acest fapt transmite elevilor o perspectivă a interculturalităţii, prin care ei se apropie şi mai mult de cultura românească, de limba română, descoperind totodată şi diferenţele sau elementele comune dintre limba română şi maghiară, astfel elevii formându-şi deprinderi de toleranţă și prietenie inter-culturală și etnică. 
 

Galerie foto (59)


Scrie un comentariu

trimite