Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Comunicat de presă - proiect PNRAS

Comentează 0

Școala Gimnazială „Avram Iancu” Arad a dat startul orelor remediale la Limba și literatura română și Matematică pentru elevii aflați în risc de abandon școlar.

Aceste activități sunt incluse în proiectul „PNRAS – Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar”, cod F-PNRAS-1-2022-2862, finanțat prin Schema de Granturi Programul Național de Reducere a Abandonului Școlar, din cadrul Componentei C15 - Educație a Planului Național de Redresare şi Reziliență (PNRR), aprobat prin Ordinul ministrului educației nr.3580/15.04.2022. Valoarea nerambursabilă a Contractului de Finanțare este de 152.991 euro, așa cum a fost aprobată prin Ordinul ministrului educației nr. 3580/15.04.2022. Perioada de implementare a proiectului este de 36 luni, incluzând 3 (trei) ani școlari, respectiv între 26.09.2022, data semnării contractului de finanțare, și 25.09.2025.

Astfel, o dată pe săptămână, elevii școlii noastre vor participa la cursuri suplimentare care să îi ajute la promovarea cu succes a celor două materii care reprezintă probe la examenul de Evaluare Națională de la finele clasei a VIII-a. ”Ne dorim ca toți elevii noștri să promoveze clasa a VIII-a și să obțină rezultate frumoase la Evaluarea Națională. Vrem să aibă un parcurs educațional constant și sigur spre liceu și să devină adulți independenți, cu studii sau calificări care să le asigure accesul pe piața muncii”, a afirmat prof. Petru Stana, directorul unității de învățământ. ”Activitățile pe care le-am gândit – continuă el – au ca scop principal crearea unui mediu plăcut și cald, care să atragă elevii și să îi motiveze să învețe”.

Ca să își atingă acest scop, școala ”Avram Iancu” a prevăzut și oferirea de gustări elevilor care rămân, după orele normale de curs, la activitățile remediale. Și, pentru că spațiul și mijloacele de învățare au și ele un rol esențial, școala intenționează să achiționeze echipamente digitale care vor fi puse la dispoziția cadrelor didactice și a elevilor școlii. Chromebookuri, laptopuri, multifuncționale, stații de încărcare inteligentă, display-uri interactive cu bibliotecă digitală în valoare totală de 205,908 lei vor sosi în școală în perioada următoare.