Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Compania de transport marfă ideală: Cum alegi în câțiva pași simpli o firmă de transport adaptată nevoilor tale?

Compania de transport marfă ideală: Cum alegi în câțiva  pași simpli o firmă de transport adaptată nevoilor tale?
Comentează 0

Indiferent daca privim lucrurile prin perspectiva unei companii care are nevoie de un partener de nadejde in ceea ce priveste transporturile sau despre persoane fizice care vor sa trimita un colet, calitatea serviciului de transport este in ambele situatii un aspect demn de luat in calcul. Practic traim intr-un secol in care depindem intr-un fel sau altul de serviciile de transport, mai mult ca oricand. Informatiile se afla astazi la cel mult un click distanta de noi si cu toate acestea, atunci cand ne vedem pusi in situatia de a alege servicii de transport, rareori putem lua prompt o decizie in acest sens. Multitudinea de optiuni pe care o avem in prezent este atat un avantaj, cat si un dezavantaj, avand in vedere ca acest aspect ingreuneaza destul de mult alegerea pe care o avem de facut.

Alegerea unei companii de transport marfa nu este in fond un proces complicat, mai ales daca au fost stabilite in prealabil cateva criterii de selectie stricte, de care sa nu te abati. Calitatea unui serviciu de transport oferit se afla in stransa legatura cu seriozitatea companiei, cu modul in care este intretinuta flota de camioane, dar si cu felul in care sunt transportate marfurile dintr-un punct intr-altul. Astfel, am alcatuit pentru tine o lista cu cateva lucruri pe care este recomandat sa le urmaresti in procesul de selectie al companiei de transport marfa.

Acoperirea serviciilor de transport

Pentru a reduce aria cautarilor pe care le ai de facut, intr-o prima etapa este recomandat sa te asiguri ca verifici rutele pe care compania de transport asigura acoperire. Spre exemplu, daca te intereseaza servicii exceptionale de transport ruta Romania-Spania, este indicat sa te asiguri ca aceasta ruta este acoperita de compania cu pricina, altminteri, toate celelalte detalii vor fi de prisos.

Modul in care este intretinuta flota de masini

Este foarte important ca inainte de a incheia un contract cu o companie de transport, sa arunci un ochi si asupra modului in care sunt intretinute masinile. O companie care isi respecta imaginea si implicit clientii, se va asigura mereu ca masinile sunt intretinute in cele mai bune conditii. O companie care nu isi respecta obiectul muncii, este putin probabil ca va fi atenta la nevoile tale ca si client.

Atentia la fiecare detaliu

Companiile de transport serioase, care isi respecta munca si clientii, vor fi mereu atente la acele detalii care pot face o diferenta uriasa pentru client. Spre exemplu, pentru a asigura un plus de protectie marfurilor, o companie de profil poate alege o folie stretch rezistenta sau alte tipuri de folii cu care sa asigure coletele. Tot un aspect important pentru tine ca si client este reprezentat de abilitatea de a verifica in orice moment statusul comenzii, etc.

Experienta anterioara

Un alt aspect demn de luat in calcul este si experienta anterioara a companiei de transport. Acest lucru nu inseamna ca o companie nou aparuta nu iti poate oferi servicii adaptate nevoilor tale, insa companiile cu experienta stiu in general cum sa gestioneze eventuale situatii neprevazute ce pot aparea in timp. Situatiile neprevazute gestionate corespunzator nu vor afecta in general termenele de livrare.


Scrie un comentariu

trimite