Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Compania de Apă și-a scăzut cheltuielile și a crescut încasările

Compania de Apă și-a scăzut cheltuielile și a crescut încasările
Comentează 0

Cel mai important furnizor de servicii din județ este Compania de Apă, care are proiecte în valoare de 500 de milioane de euro, lucrări care înseamnă modernizarea, extinderea și introducerea apei potabile în localitățile din județ, modernizarea, extinderea și introducerea canalizării, modernizarea și construirea de stații de epurare. De asemenea, instituția asigură mentenanța rețelelor existente, cât și intervenția în caz de avarii.

„Am promis eficientizarea activității Companiei de Apă, o instituție foarte importantă pentru județul nostru, cu o responsabilitatea imensă, nu doar în furnizarea apei potabile și a serviciilor de canalizare și de tratare a apei uzate, ci mai ales prin investițiile majore pe care le implementează, în marea lor majoritate acestea fiind din fonduri europene”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Creșterea profitului companiei este dată de creșterea veniturilor de exploatare, cu circa patru procente, dar și de o scădere a cheltuielilor cu circa 3,7%. Profitul este reinvestit atât în cofinanțarea unor lucrări, cât și în dotarea Companiei cu utilaje, pentru a asigura mentenanța rețelelor în regie proprie. De asemenea, din veniturile suplimentare s-a reușit și acoperirea costurilor legate de creșterea prețului la energie electrică.

„În trimestrul trei, lună de lună, am obținut un profit liniar cumulat, ceea ce reprezintă o sursă suplimentară pentru investițiile aflate în derulare. Avem atrase fonduri europene, dar la acestea trebuie să asigurăm o cofinanțare, iar profitul realizat în ultima perioadă îl vom direcționa spre această cofinanțare, dar și pentru mentenanță, pentru a reabilita și, după caz, a înlocui rețelele existente, pentru a moderniza întregul proces de furnizare a apei potabile. Un segment important în această modernizare îl reprezintă montarea contoarelor inteligente, cu citire la distanță”, a precizat Vasile Borha, directorul Companiei de Apă.

Biroul de presă

27.10.2022

 

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide