Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Compania Apple a brevetat un telefon iPhone din sticlă

Compania Apple a brevetat un telefon iPhone din sticlă
Comentează 0

Săptămâna trecută, Apple a brevetat una dintre cele mai unice idei de dispozitive de până acum: un smartphone Apple iPhone care este complet învelit în sticlă. Conceptul detaliat include șase zone de afișare; în esență, poate afișa imagini pe fiecare dintre cele șase suprafețe plane ale sale.

Ciudățenia, al cărei brevet a fost deja aprobat de Oficiul pentru Brevete și Mărci din Statele Unite (USPTO), a fost numit de compania Apple „Dispozitiv electronic cu carcasă din sticlă”.

Prin toate intențiile și scopurile, schițele arată că „dispozitivul” este o iterație a unui iPhone, afișând o serie de aplicații împreună cu pictogramele de stare deasupra. Imaginile arată, de asemenea, cazuri în care afișajul este capabil să se înfășoare în jurul iPhone-ului, dând iluzia unui afișaj infinit fără întreruperi pe întregul dispozitiv, mai degrabă decât pe suprafețe clare.

Apple a prezentat chiar și câteva idei despre cum iPhone-ul din sticlă ar putea fi atât asamblat, cât și dezasamblat pentru reparare, conform PhoneArena. Telefonul ar putea fi demontat prin îndepărtarea așa-numitului „capac” (așa cum este etichetat în brevet) de pe partea de sus sau de jos a iPhone-ului, permițând componentelor dispozitivului să fie înlocuite.

Este cu siguranță dificil să ne imaginăm ținând în mână un iPhone făcut în întregime din sticlă. Chiar dacă provocările logistice masive de plasare și reparare a componentelor ar putea fi ocolite, rămân o mulțime de motive pentru care un astfel de telefon ar fi extrem de dificil de lansat pe piață. Dar să nu uităm că la fel ne-am mirat de brevetele telefoanelor pliabile Samsung atunci când au fost depuse la USPTO. Mai apoi ultimele modele de Samsung Galaxy Z Fold 3 și Samsung Galaxy Z Flip 3 au intrat în topul celor mai bine telefoane pliabile din acest an.

Prima îngrijorare în privința acestui Apple iPhone din stică ar fi probabil alunecarea lui din mână. Nu ați dori cu adevărat să acoperiți nicio parte a telefonului cu șase zone de afișare cu o husă, smartphone-ul fiind ceva ieșit din comun. Dar, chiar protejat de Corning Gorilla Glass Victus de vârf, cea mai rezistentă sticlă folosită pe smartphone-uri, acest iPhone va fi foarte fragil, făcând o potențială cădere a acestuia fatală.

O altă îngrijorare ar fi greutatea, deoarece sticla de jur împrejur ar fi cu siguranță mai grea decât aluminiul, crescând și mai mult probabilitatea ca dispozitivul să cadă.

Această concepție de telefon din sticlă nu este de fapt o premieră pentru Apple, nici pe departe. De fapt compania a brevetat mai multe concepte de telefoane din sticlă pentru diferite dispozitive în ultimii ani. Cu toate acestea, este întotdeauna interesant să explorezi cea mai interesantă iterație a unui smartphone complet din sticlă și să ne întrebăm dacă un astfel de dispozitiv ar putea intra pe piață într-o zi în viitor.

Sursa Foto: via phonearena.com


Scrie un comentariu

trimite