Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ședință de urgență cu Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă pentru salubrizarea stradală

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Arad s-a reunit miercuri, 2 mai 2018, având două subiecte pe ordinea de zi.

Ședință de urgență cu Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă pentru salubrizarea stradală
Comentează 0

La primul punct s-a aprobat în unanimitate împuternicirea primarului, a direcţiilor sale de specialitate şi a Consiliului Local al Municipiului Arad pentru promovarea documentaţiilor şi aprobarea atribuirii unui contract în mod direct, în regim şi procedură de urgenţă pentru o perioadă tranzitorie, ca urmare a stării potenţial generatoare de situaţie de urgenţă înregistrată la nivelul Municipiului Arad. Este vorba despre încetarea contractului de salubrizare stradală începând cu data de 1 mai 2018 şi imposibilitatea asigurării continuităţii serviciului în absenţa unui operator desemnat.

Precizăm faptul că procedura de licitaţie publică deschisă pentru încredinţarea serviciului public de salubrizare stradală a debutat în urmă cu 2 ani şi jumătate. În tot acest timp ori de câte ori s-a ajuns în situaţia de a se atribui un contract ceilalţi competitori au depus contestaţii, astfel că nu s-a putut încheia un contract cu operatorul declarat câştigător. Ultima procedură de licitaţie a fost demarată în luna august a anului trecut.  

Între timp, marţi, 1 mai a anului 2018, contractul de salubrizare stradală şi deszăpezire a municipiului Arad a încetat, astfel că  pentru a se evita crearea de focare de infecţie, dar şi pentru asigurarea unui climat civilizat şi a unui mediu de viaţă sănătos a fost necesară identificarea posibilităţii încheierii unui nou contract pentru asigurarea serviciului de salubrizare stradală a oraşului.  Întrucât reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „consideră legală și normală situația ca fiind potențial producătoare de situații de urgență”, se impune luarea unor măsuri şi proceduri de urgenţă până la restabilirea stării de normalitate. Măsura propusă a fost închierea unui contract pentru o perioadă determintată de 90 de zile, dar nu mai mult de data încheierii contractului prin procedură competitivă licitaţie publică pentru acord cadru.

Consiliului Local al Municipiului Arad este convocat începând cu ora 13

în şedinţă publică extraordinară de îndată, pentru a-şi exprima votul cu privire a

măsurile propuse pentru asigurarea continuităţii serviciului public de salubrizare stradală în municipiul Arad .  

Punctul 2 de pe ordinea de zi a fost formulat la propunerea viceprimarului municipiului Arad, Levente Bognar şi  a constat într-un mesaj avertisment al Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Arad care solicită operatorului de salubrizare menajeră  Retim luarea unor măsuri de urgenţă pentru evitarea focarelor de infecţie generate de deşeurile existente pe străzile din cartierele municipiului Arad, în pubele şi containere.


Scrie un comentariu

trimite