Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Comisia Europeană va interacționa direct cu arădenii într-un nou centru EUROPE DIRECT

Prezentă și în Arad, noua rețea EUROPE DIRECT va aduce o schimbare concretă pentru cetățenii UE. Centrele vor asigura informarea oportună și obiectivă cu privire la chestiunile europene și vor depune, în același timp, eforturi pentru a interacționa cu cetățenii cu privire la chestiuni legate de starea și de viitorul Uniunii Europene.

Comisia Europeană va interacționa direct cu arădenii într-un nou centru EUROPE DIRECT
Comentează 0

În județ, Centrul Europe Direct va fi coordonat de Asociația Ofensiva Tinerilor și va avea sediul în Piața Catedralei din municipiul Arad. Însă, în contextul pandemiei de Covid-19, mare parte din activitățile inițiale se vor desfășura on-line, pagina de Facebook a centrului fiind principalul mod în care acesta va interacționa cu arădenii.

Rolul și mandatul noilor centre EUROPE DIRECT au fost modernizate în mod semnificativ față de generațiile anterioare, acestea propunându-și:

  • implicarea publicului în evenimente, dialoguri cu cetățenii și în diferite forme de interacțiune offline și online, în special în ceea ce privește Conferința privind viitorul Europei;
  • coordonarea cu alte rețele ale UE prezente în regiuni, asigurându-le cetățenilor, organizațiilor sau companiilor accesul cu mai multă ușurință la suport adecvat.
  • punerea la dispoziția mass-mediei și a multiplicatorilor de opinie locali conținut relevant privind politicile și prioritățile UE și implicarea acestora în activitățile centrelor;
  • promovarea cetățeniei europeane active în școli;
  • sprijinirea Comisiei Europene în obținerea unei imagini de ansamblu a sensibilităților locale legate de politicile UE;

Cetățenii pot contacta centrul EUROPE DIRECT din Arad accesând pagina de Facebook a acestuia la adresa https://www.facebook.com/EuropeDirectArad sau la sediul din Piața Catedralei, nr. 3, Arad. 


Scrie un comentariu

trimite