Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Comisia Europeană anunță primul buget UE post Brexit

Comisia Europeană anunţa bugetul Uniunii pentru periaoda 2021-2027. Oficialii europeni vor să ia în calcul noile priorități ale Uniunii, securitatea si imigratia. Pachetul pentru perioada în curs(2014-2020 a fost stabilit, în urma unor negocieri tensionate, la aproximativ 1.000 de miliarde de euro - o sumă impresionantă, dar care reprezintă doar 1% din venitul naţional brut cumulat al statelor membre. 

Comisia Europeană anunță primul buget UE post Brexit
Comentează 0

UE va pierde 13 miliarde de euro pe an după plecarea Londrei din clubul comunitar, de aceea, Comisia propune o creștere a contribuțiilor naționale de la 1% din VNB(Venitul național brut)la 1,11% sau chiar 1,19% din VNB.

Aceasta este versiunea de lucru a Comisie Europene. Cifrele finale ar putea fi deci diferite, ele se mai pot schimba pe parcursul zilei de astăzi.

Ce este sigur este că, la cererea Germaniei și a Franței, Comisia propune ca statele membre unde democrația este pusă în pericol fondurile structurale să fie reduse. Este vorba în principal despre Polonia și Ungaria. La fel, aceste fonduri vor fi legate de disponibilitatea statelor de a primi migranti, știind-se că atât Ungaria cât și Slovacia au fost foarte reticente în această privință.

Sursa


Scrie un comentariu

trimite