Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Comemorarea victimelor accidentelor rutiere la Catedrala arhiepiscopală din Arad

Comemorarea victimelor accidentelor rutiere la Catedrala arhiepiscopală din Arad
Comentează 0

În seara zilei de duminică, 15 noiembrie 2015, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, săvârşeşte o slujbă de pomenire a victimelor accidentelor rutiere, în Catedrala arhiepiscopală din Arad. În cadrul acestei slujbe, Înaltpreasfinţia Sa pomeneşte şi victimele incendiului din capitală. Având în vedere cadrul emoţionant creat, Ierarhul a făcut pomenirea  şi a părintele arhid. Constantin Voicu, trecut la Domnul în aceste zile; cunoscut nu doar ca o personalitate în biserica noastră ci şi ca apropiat al Eparhiei la ale cărei moment importante a fost constant participant.

Cu acest prilej, Înaltpreasfinţia Sa a rostit un cuvânt de comemorare pentru victimele accidentelor de circulaţie privind pe cei decedaţi dar şi pe cei scăpaţi cu viaţă dar cu invalidităţi sau sub tratament la spitale sau la domiciliu. De asemenea, pentru încurajarea celor apropiaţi acestora, Arhiepiscopul Aradului a făcut referire, totodată, la parabola samarineanului milostiv, adică la slujirea aproapelui, mai ales când acesta se află la mare încercare. Pentru a birui e necesară întărirea comuniunii dintre oameni, o creştere a grijii faţă de viaţa proprie şi a semenilor. Ritmul alert al vieţii, firesc pentru un progress grabnic al acesteia, pe planul circulaţiei rutiere, se manifestă adesea printr-un miraj al vitezei, urmărind ajungerea la ţintă, fără a ţine seama de limitele omeneşti. Încrederea în ajutorul lui Dumnezeu trebuie să ducă şi la mai mare atenţie faţă de ceea ce întreaga societate are de urmat, a subliniat Înaltpreasfinţia Sa.

Evenimentul a fost organizat de către Inspectoratul de Poliție Județean Arad alături de partenerii săi și de cei care și-au pierdut persoane dragi în accidente rutiere, pentru a marca  Ziua Mondială a Comemorării Victimelor Accidentelor Rutiere pe platoul din fața Catedralei arhiepiscopale „Sfânta Treime” Arad.

Partenerii implicaţi în acest eveniment alături de Inspectoratul de poliție Județean Arad au fost Arhiepiscopia Aradului, Asociația „Cetatea Voluntarilor” Arad, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad și Serviciul de Ambulanță Arad.

Ziua Comemorării Victimelor Accidentelor Rutiere este un eveniment marcat în toată lumea pentru a trage un semnal de alarmă asupra acestui fenomen îngrijorător.

 „Siguranța pe drumurile publice a fost şi va rămâne prioritatea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, iar activităţile desfăşurate pentru prevenirea accidentelor rutiere vor fi orientate în funcţie de cauzele producerii acestora“, susțin reprezentanții IPJ Arad.

Protos. Iustin Popovici

Galerie foto (8)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite