Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Colind străbun la Catedrala Veche din Arad

Colind străbun la Catedrala Veche din Arad
Comentează 0

A XXX-a ediția e concertului de colinde al Facultății de Teologie Ortodoxă a fost o bucurie pentru credincioșii arădeni cuprinzând piese din repertoriul tradițional de Crăciun.

Evenimentul a adunat în Catedrala Veche a Aradului o mulțime de credincioși, în seara zilei de 19 decembrie 2021, de față fiind și cei doi ierarhi arădeni, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Timotei Seviciu și Preasfințitul Părinte Episcop vicar Emilian Crișanul, precum și conducerea universității arădene de stat, prin doamna Rector Ramona Lile și domnul Ioan Radu, Președintele Senatului, oficialități locale, profesori și studenți.

„Ne bucurăm că am putut relua, anul acesta,  tradiția concertului de colinde al Facultății de Teologie din cadrul universității noastre. A fost  o bucurie pentru fiecare dintre noi, pentru arădenii care, ca în fiecare an, au participat în număr mare la acest eveniment de o mare calitate culturală și spirituală”, a declarat rectorul UAV, Ramona Lile.

Colindele au fost interpretate de  corul bărbătesc „Atanasie Lipovan”, sub bagheta dirijorală a Pr. Lect. dr. Tiberiu Ardelean și  corul mixt „Sf. Maxim Mărturisitorul”, condus de Conf. dr. Mircea Buta.

Între cele două reprezentații muzicale a fost integrată și conferința ASCOR, filiala Arad, intitulată: Ilarion V. Felea (1903-1961) – preotul, teologul, mărturisitorul, susținută de pr. prof. dr. Cristinel Ioja, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad.

„ Această seară o putem considera o prefațare fericită a bicentenarului Teologiei arădene pe care îl vom serba în anul 2022, adică 200 de ani de la înființarea învățământului teologic ortodox arădean, eveniment cu reverberații și contribuții excepționale la dezvoltarea teologiei şi culturii române”, a menționat decanul facultății, Cristinel Ioja.

Un cuvânt special de apreciere a fost adresat și domnului profesor Mircea Buta, cel care a construit corul mixt acum trei decenii și care a fost un adevărat ambasador al școlii academice arădene, prin multiplele concerte și premii obținute în această activitate. A fost un moment emoționant, profesorul Buta  fiind îndelung aplaudat de întreaga asistență.

Evenimentul a beneficiat de susținerea Programului de Activități extra-curriculare, finanțat de Ministerul Educației.

 

Galerie foto (44)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite