Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Colgate România și voluntarii Crucii Roșii Române învață 8000 de copii din  județul Arad cum să aibă o igienă orală corectă

Programul Școlar Colgate, parte integrantă a inițiativei globale Colgate© Bright Smiles, Bright Futures™, se desfășoară în perioada martie – iunie 2019 în județul Arad. Astfel, aproximativ 8000 de copii din clasele primare vor învăța de la voluntarii Crucii Roșii Române-Filiala Arad și de la reprezentanții Colgate cum să aibă grijă de sănătatea lor orală.

Colgate România și voluntarii Crucii Roșii Române învață 8000 de copii din  județul Arad cum să aibă o igienă orală corectă
Comentează 0

 Prin intermediul programului, copiii învață cum să aibă grijă de sănătatea lor orală prin sfaturi și informații transmise sub formă de joc cu ajutorul Doctorului Măseluță și echipa sa de Supereroi ai dinților sănătoși într-un film educațional. Elevii au ocazia să exerseze tehnica de periaj sub îndrumarea atentă a medicilor, asistentilor profesioniștilor și învață prin joc pașii pe care trebuie să îi urmeze zilnic pentru a avea o igienă orală corectă: periajul dinților timp de două minute de cel puțin două ori pe zi cu ajutorul unei periuțe de dinți , vizite periodice la medicul dentist și adoptarea unei diete echilibrate. Lecțiile de educație pentru sănătate orală sunt completate de informații privind importanța spălării mâinilor, pentru ca cei mici să fie protejați de afecțiunile bacteriene consecutive unei igiene deficitare.

Este important ca elevii să continue acasă ceea ce învață în Programul Școlar Colgate, de aceea, la finalul fiecărei lecții, copiii primesc un pliant cu sfaturi pentru părinți, produsele de bază pentru îngrijirea dinților (o periuță de dinți și o pastă de dinți Colgate) și un calendar pentru însemnarea periajului zilnic. Școlile participante în Programul Școlar Colgate primesc produse Protex pentru igiena mâinilor. In cadrul proiectuluiau fost formati 40 de cadre didactice, studenti medicina, voluntari care deruleaza aceasta campanie la nivelul judetului Arad, activitatea derulata in voluntariat, le multumim.

Mai mult, în 2017, compania a lansat Programul România Merită Zâmbete Colgate dedicat elevilor din clasele 0-IV și desfășurat alături de Crucea Roșie Română, prin care s-au oferit consultații stomatologice gratuite. Peste 400 de copii au participat până în prezent la cele 2 ediții ale programului desfășurat în județul Arad, și au beneficiat de un diagnostic cu recomandări pentru tratament în urma consultațiilor.

Dorim pe această cale să multumim voluntarilor Filialei de Cruce Roșie Arad pentru implicarea în desfășurarea acestor activități.


Scrie un comentariu

trimite