Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

COLEGIUL NAȚIONAL „MOISE NICOARĂ”. SERBARE de CRĂCIUN, MOMENT ARTISTIC, cu profundă VIBRAȚIE EMOȚIONALĂ       

Superbul imobil al școlii are o MONUMENTALITATE caldă aș zice, prin faptul că este animat de peste o mie de elevi și aproape 100 de cadre didactice, care, nu numai că sunt mândri că aparțin COMUNITĂȚII „MOISE NICOARĂ”, dar își propun, fără ostentație, să onoreze EXCELENȚA prin rezultate excepționale la examene/ concursuri/ olimpiade, raportându-se la o ISTORIE STRĂLUCITĂ, construită cu credință și dăruire, decenii de-a rândul. Dar grăitoare pentru seriozitatea și rigoarea abordării actului educativ este, de asemenea, ORGANIZAREA și DESFĂȘURAREA SERBĂRII DE CRĂCIUN. 

COLEGIUL NAȚIONAL „MOISE NICOARĂ”. SERBARE de CRĂCIUN, MOMENT ARTISTIC, cu profundă VIBRAȚIE EMOȚIONALĂ       
Comentează 0

Eleganta Sală Festivă a școlii a fost arhiplină, reunind elevi, părinți și dascăli,  cuprinși de o bucurie nedisimulată. Bucuria de a fi ÎMPREUNĂ la un eveniment „de suflet” al școlii, deoarece Serbarea de Crăciun nu a avut doar reverberațiile unui „moment” ocazional, ci se înscrie în frumoasa tradiție a școlii de a „marca” prin CUVÂNT și CÂNT, printr-un COR, ce a reunit peste 80 de elevi din clasa a V-a (A, B, C), care a interpretat colinde în limbile română, engleză, franceză, germană, prin PIESE VOCALE, acompaniate de instrumentiști sau prin GRUPUL VOCAL INSTRUMENTAL, prin DANSURI (populare, moderne și sportive) și, nu în ultimul rând, prin inspirate PREZENTĂRI ale întregului program, NAȘTEREA MÂNTUITORULUI.             

A fost o SEARĂ MAGICĂ, cu o adâncă ÎNCĂRCĂTURĂ SPIRITUALĂ, în fond, un ACT ARTISTIC, ce trebuie aplaudat, fără rezerve, ce va rămâne, sunt sigură, multă vreme, înscris, cu majuscule, în memoria noastră afectivă.  

Să reținem opiniile, exprimate, cu acest prilej, de către prof.dr. DIANA ACHIM, directorul COLEGIULUI NAȚIONAL „MOISE NICOARĂ”:  

„În fiecare an, Serbarea de Crăciun este o mare bucurie pentru comunitatea de la Colegiul Național «Moise Nicoară», pentru că este un prilej fericit de a ne întâlni elevi, profesori și părinți. Școala noastră are elevi foarte talentați, care demonstrează că, atunci când ești obișnuit cu munca serioasă pentru obținerea performanței, aplici aceleași principii, când e vorba de manifestări artistice, de exprimarea unor emoții și stări prin intermediul diverselor arte. Cu toții avem parte de momente emoționante, când realizăm că elevii noștri nu sunt foarte buni doar la disciplinele de studiu, ci sunt extraordinari și în cultivarea «talanților». Ca de fiecare dată, spectacolul de la «Moise» este un buchet de acte artistice de calitate, care se poate performa pe orice scenă. Sărbători fericite tuturor!”  

APLAUZE pentru protagoniști, deopotrivă ELEVI (150) și PROFESORI:

Prezentatori:

Maria Miuțescu (10F), Ileana Buzeșan și Darius Gabor (12 D) - Moșul și elfii, prezentatori;

Colinde în limba română, engleză, franceză, germană - elevii claselor 5A,B,C;

Soliști vocali, care interpretează de la colinde tradiționale până cântece de Crăciun sau piese moderne:  Maria Coman și Antonia Lemeni (6A), Anastasia Nan (8A), Axente Maya și Marcu Ilisia (10A),  Iulia Timișan (11E);

Piese vocale acompaniate la chitară: Iulia Moldovan (12D ), Mihai Lucaci-Pecican (9A), Raul Nica (10F) – concurent la Vocea României;

Instrumentiști: chitară - David Leucuța (10E), pian - Maria Coman (6A) și Matei Cotrău (9B), saxofon - Raul Oprescu (11E);

Grupul vocal instrumental al școlii (elevi de gimnaziu și liceu);

Dans sportiv: Ivona Pop (8A) și Vlad Dincă (11D);

Momente de dans modern – elevi din clasele a IX-a (participanți la Balul Bobocilor), alături de elevii de clasa a XII-a (organizatori ai Balului);

Două suite de pe Valea Mureșului și Galșa - Ansamblul de dansuri populare „Hotare arădene” al Colegiului Național „Moise Nicoară”.

PROFESORI IMPLICAȚI: Simona Kramer, Cristina Pușcaș, Diana Rotaru, Diana Șimonca Oprița, Sabin Chintoan;

ASOCIAȚIA DE PĂRINȚI, familia Matekovici, FUNDAȚIA „MOISE NICOARĂ”

Lizica Mihuț

 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare