Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Traficul ilicit cu țigări și tutun s-a triplat. Vezi unde au fost înregistrate cele mai mari capturi

Traficul cu țigări s-a triplat în primele şase luni ale anului 2023, potrivit Analizei activităţii Poliţiei de Frontieră Române pe semestrul I al anului 2023. Fiecare vânzare a unui produs contrafăcut generează pierderi la bugetul de stat şi un pericol real la adresa siguranţei consumatorilor, scrie Mediafax.

Traficul ilicit cu țigări și tutun s-a triplat. Vezi unde au fost înregistrate cele mai mari capturi
Comentează 0

BAT lansează o nouă campanie de informare privind cadrul legislativ şi riscurile contrabandei şi contrafacerii, în parteneriat cu Poliţia de Frontieră Română şi Autoritatea Vamală Română. BAT, cea mai mare companie de produse din tutun din România, este unul dintre cei mai mari contribuabili ai României, cu o contribuție totală de 10,5 miliarde lei (2,1 miliarde euro) în accize și taxe la bugetul de stat în 2022. 

Traficul ilicit cu ţigarete şi produse din tutun este un femonen global, complex şi constituie o ameninţare permanentă pentru concurenţialitatea pieţei legale, interne şi europene, de natură să afecteze substanţial bugetul de stat consolidat al fiecărui stat membru, interesele financiare ale Uniunii Europene şi, în egală măsură, comerţul ilicit cu ţigarete.

Traficul ilicit cauzează pierderi financiare importante, care se datorează neachitării taxelor vamale, precum şi a altor taxe, inclusiv taxa pe valoarea adăugată (TVA) şi accize. Cele mai mari 3 capturi de ţigarete de contrabandă au fost înregistrate anul acesta în judeţele Arad, Giurgiu şi Vâlcea, volumele reţinute în aceste judeţe reprezentând peste 70% din totalul capturilor în primele 9 luni ale lui 2023.


Scrie un comentariu

trimite