Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Colaborare inedită în sprijinul O.N.G.-urilor arădene. Lansare platforma “Communicate at your best”

Colaborare inedită în sprijinul O.N.G.-urilor arădene. Lansare platforma “Communicate at your best”
Comentează 2

“Organizația Tinerilor cu Inițiativă - Filiala Arad” împreună cu alte două asociații din Uruguay și Portugalia, dar și cu sprijinul Comisiei Europene, au lansat vineri, 21 august, o platforma web care va ajuta alte ONG-uri să își profesionalizeze activitatea. Platforma, lansată acum în variantă inițială, oferă în mod gratuit cursuri și sfaturi pe care alte asociații le pot folosi pentru a își îmbunătăți modul în care comunică, atât intern cât și public. Ea poate fi accesată la adresa de internet http://communicate.oti-online.ro .

Atât platforma cât și manualul de comunicare care le va fi pus la dispoziție celor interesați au fost dezvoltate împreună de cele trei organizații, având ca punct de pornire experiența acestora. Noutatea adusă de cele două instrumente este că ele se adresează în mod direct asociațiilor, conținutul fiind adaptat special pentru acestea. Accesând platforma, organizațiile pot afla mai multe informații despre cum își pot îmbunătăți comunicarea, atât cu proprii membri dar și cu voluntarii, partenerii sau alte entități cu care interacționează. Există secțiuni dedicate realizării de prezentări, fotografii, materiale video, comunicate de presă, dar și unele legate de comunicarea profesională și realizarea de acorduri internaționale.

Un alt aspect interesant legat de platforma “Communicate at your best” îl reprezintă includerea în cadrul acesteia a unei secțiuni dedicate unor metode inovative de consultare publică. Astfel, dincolo de clasicele sondaje sau dezbateri, atât organizațiile cât mai ales autoritățile publice locale pot descoperi și alte moduri prin care pot implica grupurile lor țintă în luarea deciziilor care le privesc.

Trebuie să menționăm faptul că platforma nu urmărește doar transmiterea de informații ci oferă și diverse materiale de lucru și propune pentru fiecare dintre subiectele abordate metode practice prin care membrii organizațiilor pot deprinde mai ușor abilitățile de comunicare abordate. Astfel, fiecare organizație care accesează platforma poate organiza în mod gratuit pentru proprii membri cursuri de formare în domeniul comunicării. În acest fel platforma reprezintă un sprijin important pentru organizațiile cu resurse limitate, cărora le sunt reduse semnificativ costurile legate de dezvoltarea resursei umane, materialele disponibile ajutându-le sa facă economii substanțiale, de până la 3 000 de Euro.

“Ne bucurăm că am reușit să realizăm aceste materiale de formare adresate special organizațiilor neguvernamentale și sperăm că mediul asociativ european dar și cel din America Latina vor beneficia cat mai mult de ele”, a declarat Stelian IENCI, președintele Organizației Tinerilor cu Inițiativă – Filiala Arad.“Important la acest instrument este nu doar faptul că el permite organizațiilor să comunice mai bine, atât public cât și intern, dar și faptul că el oferă autorităților locale noi metode de consultare publică, adaptate pentru lucrul cu tinerii. Sperăm că acestea vor fi preluate și că implicarea civică a acestei categorii sociale va crește, pentru că este un lucru absolut necesar pentru o societate democratică”, a declarat Adrian HRISTESCU, unul din colaboratorii proiectului.

 De altfel, conținutul platformei dar și întreaga inițiativă au fost apreciate atât de reprezentanții Primăriei Arad cât și de cei ai Direcției Județene de Sport și Tineret Arad, prezenți la eveniment.

 Tot în cadrul acestui proiect asistăm și la o altă experiență inedită pentru Arad care, pentru următoarele 5 luni, va fi gazda a opt voluntari uruguayeni. Pe durata șederii lor în Arad, aceștia vor organiza diferite cursuri de limbi străine în grădinițe și centre dar și cu tinerii din oraș, folosind metode interactive, metode care ulterior vor fi publicate și pe site-ul proiectului.

 Proiectul este co-finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+.

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite