Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

COD RUTIER 2020. Schimbare importantă, amenzi de 6000 de lei pentru această faptă

Vești importante pentru toți șoferii! Această faptă aduce amenzi de la 2.000 la 6.000 de lei, conform proiectului de act normativ.

COD RUTIER 2020. Schimbare importantă, amenzi de 6000 de lei pentru această faptă
Comentează 0

COD RUTIER schimbat în 2020. Se vor da amenzi pentru aruncarea și depozitarea deșeurilor pe drumurile publice, în zonele de siguranță ale podurilor și drumurilor precum și în spațiile de parcare și staționare.

COD RUTIER 2020. Cât este amenda pentru nepurtarea centurii sau depăşirea vitezei şi cum pot fi contestate

Potrivit expunerii de motive care însoțește actul normativ, motivul introducerii acestor sancțiuni majorate are la bază mai multe constatări, ale autorităților publice, conform cărora, șoferii depozitează gunoaie în zonele menționate mai sus: "Totodată, având în vedere faptul că în prezent, pe drumurile publice s-a constatat un fenomen din ce în ce mai des întâlnit, respectiv  aruncarea și depozitarea gunoaielor în zona de siguranță a drumurilor și podurilor și/sau aruncarea și depozitarea gunoaielor în locurile de parcare, oprire și staționare altele decât cele provenite din oprirea / staționarea participanților la trafic în locurile de parcare, oprire și staționare, prin prezentul proiect de act normativ, în scopul preîntâmpinării cât și a stopării acestui fenomen, se urmărește instituirea interdicției faptelor mai sus menționate”.

Scopul urmărit de proiectul supus dezbaterii publice este reducerea gradului de poluare pe drumurile publice și disciplinarea participanților la trafic.

„Prin proiectul de act normativ se va reduce gradul de poluare din zona de siguranță a drumurilor și podurilor, precum și din locurile de parcare, oprire și staționare altele decât cele provenite din oprirea / staționarea participanților la trafic în locurile de parcare, oprire și staționare prin interzicerea aruncării și depozitării gunoaielor”, se arată în expunerea de motive care însoțește proiectul de Ordonanță, scrie bugetul.ro.

COD RUTIER 2020. Motivul cel mai des pentru care şoferii români îşi pierd permisul 

Sursa: rtv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite