Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cod roşu de intervenţie pe aeroport. Un avion militar ce venea din Irak a aterizat de urgenţă

Cod roşu de intervenţie pe Aeroportul Mhail Kogălniceanu din Constanţa. Un avion militar care venea din Irak cu 39 de persoane la bord a aterizat de urgenţă cu fum în cabină. Două autospeciale ale ISU Constanţa şi alte două ale aeroportului au aşteptat avionul pe pistă, pregătite să intervină dacă izbucnea un incendiu.

Cod roşu de intervenţie pe aeroport. Un avion militar ce venea din Irak a aterizat de urgenţă
Comentează 0

Un avion a aterizat pe aeroportul Mihail Kogălniceanu cu fum în cabină. În acest moment situația este sub control, dă asigurări directorul Aeroportului. Aeronava militară C-17, ce aparține Forțele Aeriene Americane, venea din Irak cu 39 de persoane la bord și se îndrepta către baza militară Rammstein din Germania.

Comandantul Inspectoratului pentru Situații de Urgență 'Dobrogea', lt. col. Daniel Petrov, a declarat că dispeceratul a fost informat cu privire la un incident aviatic.

"Un avion a prezentat probleme tehnice și a necesitat aterizare de urgență pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu. Având în vedere faptul că la bordul aeronavei existau și pasageri, la nivelul județului Constanța s-a activat planul roșu de intervenție, presupunând că toate structurile cu atribuții în aplicarea acestui plan au răspuns prezent cu forțe și mijloace în vederea gestionării evenimentului. Din fericire, acest eveniment nu s-a soldat nici cu pagube materile, nici cu pierderi umane", a declarat lt. col. Petrov.

Două autospeciale ale ISU Constanța și alte două ale aeroportului au așteptat avionul pe pistă, pregătite să intervină dacă izbucnea un incendiu.

"Aeronava transporta echipament, avea militari la bord, însă defecțiunea nu este majoră. Va pleca, cel mai probabil, în această seară", a precizat Adrian Jiga, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu.

Până la această oră, partea americană nu a comunicat cauza fumului apărut la bord. Aeronavele militare C-17 sunt destinate transportării trupelor, armelor și altor echipamente militare în zona operațiilor militare, de obicei în afara rutelor comerciale de zbor în spațiu aerian necontrolat.

Sursa romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite