Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

COD PORTOCALIU de vijelii puternice, ploi torențiale și grindină în aproape toată țara. În paralel, CANICULA persistă

Meteorologii au emis o avertizare COD PORTOCALIU de vijelii puternice, grindină de medii și mari dimensiuni, averse torențiale, în aproape toată țara, cu excepția Dobrogei. Interval în care se vor manifesta fenomenele meteo extreme este 05 august, ora 12:00 – 06 august, ora 06:00.

COD PORTOCALIU de vijelii puternice, ploi torențiale și grindină în aproape toată țara. În paralel, CANICULA persistă
Comentează 0

COD PORTOCALIU

Fenomene vizate: vijelii puternice, grindină de medii și mari dimensiuni, averse torențiale

Interval de valabilitate: 05 august, ora 12:00 – 06 august, ora 06:00

Zone afectate: conform textului și hărțiiImagine 

La început în Banat, Crișana, Maramureș, iar după-amiaza și noaptea mai ales în Transilvania, Oltenia, Moldova și Muntenia vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 80...100 km/h, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină, îndeosebi de medii și mari dimensiuni. Cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și pe alocuri 40...60 l/mp.

Meteorologii au emis o informare meteorologică și după perioadă de cod portocaliu, în perioadă următoare, de instabilitate atmosferică temporar accentuată

Interval de valabilitate: 06 august, ora 10:00 – 07 august, ora 10:00
Zone afectate: conform textului și hărții

 

În intervalul menționat, în estul și sud-estul țării, dar și în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25...40 l/mp.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite