Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cod PORTOCALIU de ploi în anumite zone din județ

Anumite zone din județ vor fi afectate de un cod portocaliu de ploi. Asta, în condițiile în care, potrivit realitatea.net, ANM a emis, astăzi, atenționări cod galben și cod portocaliu de fenomene extreme, valabile pentru jumătate din țară. 

Cod PORTOCALIU de ploi în anumite zone din județ
Comentează 0

Avertizarea este valabilă în intervalul  13 decembrie, ora 10 – 14 decembrie, ora 12. Zonele afectate de codul galben sunt Banat, Crișana, Maramureș, vestul și nordul Transilvaniei și partea montană aferentă.

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, vestul și nordul Transilvaniei, precum și în zonele montane aferente, va ploua și se vor acumula cantități de apă de 25...40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp. La munte ploile vor determina topirea stratului de zăpadă, iar la altitudini de peste 1500 m, în nordul Carpaților Orientali, trecător vor fi precipitații mixte.

În ceea ce privește codul portocaliu, acesta vizează Carpații Occidentali și nordul Carpaților Orientali, unde se vor acumula cantități de precipitații de 50...60 l/mp și izolat de peste 70 l/mp.


Scrie un comentariu

trimite