Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cod portocaliu de caniculă, dar şi de furtuni în judeţ

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, astăzi, două coduri portocalii valabile pentru judeţul Arad. Este vorba despre un cod portocaliu de caniculă, şi unul de furtuni.

Cod portocaliu de caniculă, dar şi de furtuni în judeţ
Comentează 1

Cod portocaliu tot de caniculă este valabil în județele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș și Caraș Severin.

„Marți (05 iulie), în zonele joase din vestul și nord-vestul țării valul de căldură se va intensifica, iar temperaturile maxime se vor apropia de recordurile absolute ale datei. După-amiaza se vor înregistra frecvent valori de 36...38 de grade”, scrie meteoromania.ro, site-ul ANM. Avertizarea este valabilă în cursul zilei de astăzi.

În ceea ce priveşte cod portocaliu de furtuni, acesta vizează județele Arad, Timiș, Hunedoara, Alba, Sibiu, Caraș Severin, Gorj, Vâlcea, Mehedinți, Dolj, Olt, Argeș, Dâmbovița și Prahova, acesta fiind valabil începând de astăzi, de la ora 14, până mâine la ora 10. Potrivit meteoromania.ro,  „în după-amiaza zilei de astăzi (5 iulie), local în Oltenia, în nordul Munteniei și în Carpații Meridionali, apoi și în Banat, sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei, vor fi averse torențiale, vijelii (rafale de peste 70...80 km/h și izolat 90 km/h) și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 35...40 și pe arii restrânse 50...60 l/mp.”

 


Scrie un comentariu

trimite