Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Coaliția PSD-ALDE fierbe! Premierul Tudose, convocat de urgență la Vila Lac

Ședință de urgență a coaliției de guvernare PSD-ALDE pentru a decide cum procedează cu așa-numita "revoluție fiscală" care pare să fi ajuns într-un impas. Guvernul a amânat pentru a doua oară, luni, adoptarea Ordonanței de urgență privind modificările de fiscalitate, între care transferul contribuțiilor la angajați și impozitul de 1% pe cifra de afaceri a firmelor mici și mijlocii.

Coaliția PSD-ALDE fierbe! Premierul Tudose, convocat de urgență la Vila Lac
Comentează 0

Coaliția de guvernare PSD-ALDE se întrunește de urgență luni la ora 14.00, la Vila Lac, pentru a lua o decizie cu privire la pachetul controversat de măsuri fiscale respins categoric de sindicate și patronate, care au amenințat cu masive proteste de stradă.

Liviu Dragnea convocase o ședință a grupurilor reunite ale parlamentarilor PSD, pentru astăzi de la ora 14.30, dar discuția cu parlamentarii a fost anulată.

Guvernul a amânat din nou, luni, aşa-numita "revoluţia fiscală", în condiţiile în care a primit o serie de semnale şi reacţii negative din mediul economic, și ar putea trimite schimbările legislative în Parlament, transmite Realitatea TV.

Măsurile fiscale anunţate de Guvern sunt contestate chiar din interiorul PSD. Gabriela Firea, primarul Capitalei și vicepreședinte al partidului, spune că acest pachet de modificări fiscale nu va aduce lucruri bune, ci din contră.

Înainte de ședința coaliției, Mihai Tudose a anunțat că următoarea ședință de Guvern va avea loc miercuri, însă este posibil să nu se discute nici atunci adoptarea ordonanţei de urgenţă controversate. Este posibil ca guvernanţii să aştepte un semnal politic pentru a merge mai departe cu actul normativ.

Guvernul urma să adopte luni o serie de măsuri controversate, printre care mutarea contribuțiilor de la angajator la angajat sau instituirea unui impozit de 1% pe cifră de afaceri pentru firmele care au o cifră de afaceri de sub un milion de euro.

Potrivit unor surse Realitatea TV, pachetul fiscal ar putea fi trimis în Parlament sub formă de lege, urmând să fie asumat de parlamentarii PSD și ALDE. Este exact aceeași strategie pe care Guvernul Tudose a adoptat-o și în privința legilor justiției.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite