Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Coaliția pentru Modernizarea României s-a lansat la Arad

Coaliția pentru Modernizarea României s-a lansat la Arad
Comentează 0

Arad. Coaliția Națională pentru Modernizarea României s-a lansat ieri în Arad, la Universitatea „Aurel Vlaicu” în prezența președintelui CNMR, Alexandru Cumpănașu și a vicepreședintelui coaliției,  Raluca Bârsan. Alexandru Cumpănașu, a subliniat importanța acestei coaliții pentru societatea românească. „Aceasta coaliție este una din cele mai reprezentative coaliții la nivelul societății civile. Peste 2 milioane de români sunt reprezentați prin asociațiile, consorțiile, organizațiile care fac parte, în calitate de membru, din această coaliție. Suntem o forță de care țin cont politicienii, o forță care se implică fie că este vorba despre probleme de educație, economice, sociale, politică externă sau internă” a punctat președintele coaliției.

La eveniment au participat consilier Lucian Cosma din partea instituției Prefecturii, vicepreședintele CJA, Claudia Boghicevici, prorectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, conf.univ.dr. Andrei Anghelina, directori ai școlilor arădene dar și directori de instituții deconcentrate, precum și președintele filialei din Timișoara a coaliției, prof.univ.dr Ciprian Preda.

De ce și la Arad? Pentru că, susțin reprezentanții coaliției, este nevoie de o implicare puternică și în teritoriu, pentru că există probleme specifice în plan local care trebuie tratate în mod specific. Președintele filialei arădene este avocat Codruța Palcu. „Am decis că este momentul în care trebuie să mă implic pentru a schimba ceva în societatea românească. Suntem foarte mulți specialiști în domeniile noastre de interes care putem să folosim expertiza noastră în a găsi soluții viabile pentru problemele pe care România le are în acest moment” a declarat Codruța Palcu.

De ce la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad. Pentru că universitatea face parte,  alături de celelalte universități din țară, din această coaliție și pentru că, sublinia rectorul UAV, prof.univ.dr.Ramona Lile „Universitatea noastră sprijină și va sprijini mereu orice demers care contribuie la modernizarea și dezvoltarea României. Este menirea oricărei instituții de învățămînt superior să fie alături de cei care pun umărul pentru dezvoltarea societății românești, de cei care prin demersurile lor susțin modernizarea statului român” .

C. P.

 

Galerie foto (51)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite