Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Claudia Boghicevici: „Ne dorim o rețea de Centre Medicale de Permanență în județul Arad!”

Claudia Boghicevici: „Ne dorim o rețea de Centre Medicale de Permanență în județul Arad!”
Comentează 3

Vicepreședintele Consiliului Județean Arad, d-na Claudia Boghicevici, a inițiat o serie de deplasări în județ împreună cu specialist din domeniul medical, pentru a discuta cu autoritățile locale și medicii de familie înființarea Centrelor Medicale  de Permanență. Cu acest prilej se pune în dezbatere posibilitatea ca fiecare comună să beneficieze de câte un  asistent  medical comunitar.

Centrele de permanență au fost înfiinţate pentru a veni în întâmpinarea nevoilor privind asistenţa medicala primară în anumite intervale orare (seara, noaptea, sâmbătă, duminică, sărbătorile legale) sau în zone de unde spitalele sunt greu accesibile. Asistența medicală este oferită gratuit în cadrul acestor centre, fără bilet de trimitere!

„Ne dorim o rețea de Centre Medicale de Permanență în județul Arad! Potrivit legii, centrele medicale de permanență functionează în afara programului de lucru al cabinetelor medicale individuale, în regim de cameră de gardă. Acestea sunt deservite de medicii de familie care asigură astfel, continuitatea asistenței medicale primare. În județul Arad ne propunem constituirea acestor centre în cât mai multe localități. Există chiar o comună unde medicii de familie s-au asociat și au deschis un astfel de centru pe cheltuiala lor. Demersul este salutar, pentru că degrevează Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean, mai ales în cazul pacienților cu afecțiuni minore”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Claudia Boghicevici.

În cadrul Centrelor de Permanență sunt oferite servicii de mică urgență, dar sunt efectuate și tratamente (administrarea tratamentelor injectabile, pansamente, etc.).  La întâlnirile cu administrațiile locale participă, alături de ClaudiaBoghicevici, consilierul județean dr. Corina Crișan, specialist în domeniul medical.  

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite