Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Claudia Boghicevici: „În săptămâna meseriilor promovăm învăţământul dual”

În perioada 26 februarie – 30 martie unitățile de învățământ care au ofertă educațională pentru învățământul profesional au organizat, la nivel naţional, Săptămâna meseriilor.

Claudia Boghicevici: „În săptămâna meseriilor promovăm învăţământul dual”
Comentează 0

În acest sens, Claudia Boghicevici, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, a propus realizarea unui proiect pilot la nivelul judeţului Arad.

,,Avem nevoie de o strategie la nivelul județului Arad referitoare la învățământul dual, pentru a li se oferi șansa de a fi formați copiilor care nu se regăsesc în sistemul educaţional teoretic. Trebuie să le oferim alternativa de a dobândi o calificare și de a-și continua educația profesională pe tot parcursul vieții.

Propun un parteneriat cu Inspectoratul Școlar și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a Județului Arad, un proiect pilot pentru zonele urbane, unde există cerere din partea angajatorilor și potențial de dezvoltare. Învăţământul dual va permite accesul la o gamă extinsă de oportunităţi de formare profesională pentru absolvenţii de gimnaziu. Acesta reprezintă un avantaj atât pentru absolvenţi, cât şi pentru angajatori, deoarece se va putea identifica nevoia reală de pe piaţa muncii, la nivel de Arad existând un imens potenţial în acest domeniu”, a declarat Claudia Boghicevici. 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide