Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Clădirile istorice renovate recent au început să fie promovate (FOTOGRAFII care merită VĂZUTE)

Centrul de Informare şi Promovare Turistică a Judeţului Arad a început, odată cu venirea noului an, o campanie de promovare a clădirilor istorice din municipiu care au fost recent renovate. Primele două imobile, prezentate ieri şi astăzi, pe pagina de Facebook Centrul de Turism Arad, sunt Palatul Rozsnyay şi clădirea de pe strada Nicolae Bălcescu, numărul 2.

Clădirile istorice renovate recent au început să fie promovate (FOTOGRAFII care merită VĂZUTE)
Comentează 0

„Palatul Farmacistului Rozsnyay Matyas a fost construit în a doua jumătate a secolului XIX, edificiul adăpostea atât locuința savantului Rozsnyay, cât și farmacia, respectiv laboratoarele de cercetare ale acestuia. Farmacia era situată la parter, cu vitrină în Szabadsag-ter și pe strada Jozsef Eotvos, la etajul întâi al clădirii aflându-se latoratorul de cercetare, iar la cel superior, locuința savantului farmacist. În 1902, după planurile arădeanului Iosif Steiner, clădirea îmbracă haina Secessionului. Pe fațada actuală se regăsesc și anumite însemne masonice, Rozsnyay Matyas fiind o figură de referință în istoria masoneriei arădene. De menționat este însă faptul că fațada actuală nu este identică cu cea de la începutul secolului trecut, o parte dintre ornamente fiindu-i înlăturate în jurul anului 1950”, informează reprezentanţii Centrului de Informare şi Promovare Turistică.

În ceea ce priveşte cea de a doua clădire, aceştia au ţinut să menţioneze, pentru a putea fi identificată mai uşor, că este vorba despre clădirea la parterul căreia se află restaurantul Transilvania.

Galerie foto (19)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite