Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cîţu joacă tare: useristul Stelian Ion a fost remaniat de la Ministerul Justiţiei

Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri seară demiterea ministrului Justiției. Cererea de revocare a fost trimisă președintelui Klaus Iohannis. Lucian Bode va fi ministrul interimar al Justiției, scrie digi24.ro.

Cîţu joacă tare: useristul Stelian Ion a fost remaniat de la Ministerul Justiţiei
Comentează 0

Florin Cîțu i-a reproșat lui Stelian Ion că „șantajează poporul român" prin blocarea unor proiecte de dezvoltare și, de asemenea, că nu a reușit desființarea Secției pentru investigarea magistraților.

„Nu voi accepta în Guvernul Romîniei miniștri care să se opună modernizării României. Stelian Ion este un ministru care (...) nu a reușit să se impună în coaliție, nu a reușit să-și ducă la bun sfârșit proiectele. Un exemplu este desființarea Secției speciale, care nici după opt luni de mandat nu a fost desființată. 

A bloca activitatea Guvernului doar pentru că nu ești de acord să dezvolți comunitățile înseamnă încălcarea mandatului dat de Parlament prin programul de guvernare”, a declarat premierul Florin Cîţu după remanierea lui Ion. 

În replică, conducerea USR PLUS cere demisia... premierului. Mai mult, potrivit Realitatea TV, într-o şedinţă convocată de urgenţă la formaţiunea cu pricina se discută despre ieşirea de la guvernare.

Ședința de guvern începută de miercuri, la ora 11, a fost întreruptă după ce premierul Florin Cîțu a vrut să introducă pe ordinea de zi suplimentară programul de investiții de 50 de miliarde „Anghel Saligny”. Cei de la USR PLUS au amenințat, nervoși, că vor depune o moțiune de cenzură, dacă se adoptă proiectul, acuzând faptul că nu există avizele necesare, printre care ultimul, cel de la Ministerul Justiției.

Intraţi AICI pentru detalii.

Sursa foto: Guvernul României via adevarul.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite