Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Circa 150.000 de români au cerut până acum amânarea ratelor la credite

Aproximativ 10% dintre clienţii persoane fizice şi circa 10% dintre companii au cerut, până acum, amânarea ratelor la credite. Sunt circa 150.000 de români, o cifră uriașă care este în creștere, iar liniile telefonice ale băncilor sunt supraaglomerate de datornicii care fac această solicitare, potrivit datelor prezentante de România TV.

Circa 150.000 de români au cerut până acum amânarea ratelor la credite
Comentează 0

Băncile locale au circa 1,5 milioane de clienţi şi 100.000 de clienţi corporate, iar clienţii pot solicita amânarea ratelor la credite până la jumătatea lunii mai. Băncile au primit aproximativ 150.000 de solicitări de la persoanele fizice pentru suspendarea ratelor.

BCR are peste 15.000 de solicitări de amânare a ratelor, la Raiffeisen Bank numărul cererilor de amânare a ratelor depăşeşte 25.000 și peste 17.000 de clienţi ai ING Bank au cerut amânarea ratelor.

Formularul pentru sesizări legate de amânarea ratelor la credite acordate de instituții de credit și instituții financiare nebancare este disponibil pe site-ul: https://aici.gov.ro

Sesizările vor fi analizate de către conducerea MFP cu celeritate, astfel încât să identificăm instituțiile care nu respectă prevederile OUG 37 și normele de aplicare.

Platforma https://aici.gov.ro are ca scop facilitarea accesului cetățeanului la serviciile publice prin eliminarea timpului de deplasarea până la instituție, a contactului fizic direct cu personalul instituției și prin reducerea timpului de răspuns.

Autoritatea pentru Digitalizarea României va inrola, etapizat, toate instituțiile publice din Români în platforma https://aici.gov.ro", a explicat Florin Cîţu, pe Facebook.

Sursa: romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite