Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cetăţeni români depistați la volanul unor autoturisme fără permis de conducere

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanapalota au depistat un cetăţean român care conducea un autoturism folosind un permis de conducere bulgăresc fals.

Cetăţeni români depistați la volanul unor autoturisme fără permis de conducere
Comentează 0

Un alt conaţional a fost depistat la controlul de frontieră în Punctul de Trecere a Frontierei Salonta la volanul unui autoturism fără sa deţină un permis de conducere.

* În data de 19.02.2019, în jurul orei 12.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanapalota, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român S.V., în vârstă de 50 de ani, domiciliat în judeţul Argeş, la volanul unui autoturism.

La controlul specific, bărbatul a prezentat pe lângă  documentele de identitate şi un permis de conducere având însemnele autorităţilor din Bulgaria.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că permisul de conducere prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.

Poliţiştii de frontieră au efectuat cercetări în urma cărora au constatat că bărbatul  nu  deţine dreptul de a conducere. Cu privire la cele constatate acesta a declarat că a obţinut documentul, în schimbul sumei de 400 de euro.

*Tot în data de 19.02.2019, dar la Punctul de Trecere a Frontierei Salonta, judeţul Bihor, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român S.C., în vârstă de 19 de ani, la volanul unui autoturism înmatriculat în Franța.

La controlul specific, bărbatului i s-a solicitat să prezinte permisul de conducere, acesta declarând că nu îl are asupra sa, motiv pentru care a fost condus la sediul punctului de trecere pentru cercetări.

Astfel, poliţiştii de frontieră au efectuat cercetări în urma cărora au constatat că bărbatul nu posedă permis de conducere.

În cele două cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări faţă de cei doi români cu privire la săvârșirea infracţiunilor  de  conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere şi uz de fals, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite