Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cetățeni cu cărți de identitate false, depistaţi într-un tren internațional la Curtici

Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici au depistat doi cetățeni din Tunisia care au încercat să treacă ilegal frontiera de stat, folosind cărți de identitate ce aveau însemnele autorităților din Franța, care s-au dovedit a fi false.

Cetățeni cu cărți de identitate false, depistaţi într-un tren internațional la Curtici
Comentează 0

Ieri, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, călătorind ca pasageri în trenul care circulă pe relația București Nord – Budapesta, două persoane care s-au legitimat cu cărți de identitate eliberate de autoritățile din Franța.

În urma verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate de către cei doi pasageri la control, motiv pentru care au procedat la efectuarea unor verificări suplimentare.

Astfel, ei au constatat faptul că documentele prezentate nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false. În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni tunisieni, în vârstă de 40, respectiv 46 de ani.

În cauză, polițiștii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de fals și trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 


Scrie un comentariu

trimite