Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cetăţean român depistat la volanul unui autoturism cu permis de conducere fals

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat un bărbat din România care conducea un autoturism în baza unui permis de conducere fals.

Cetăţean român depistat la volanul unui autoturism cu permis de conducere fals
Comentează 0

În data de 25.04.2018, în jurul orei 07.02, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II-Csanadpalota, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul român Nicolae L., în vârstă de 37 de ani, cu domiciliul în județul Gorj, la volanul unui autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în România.

La controlul specific, bărbatului i s-a solicitat să prezinte, pe lângă documentele de identitate şi permisul de conducere. Acesta a prezentat un permis de conducere ce purta însemnele autorităților din România.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals, motiv pentru care bărbatul a fost condus la sediul P.F. pentru cercetări. 

Faţă de cele constatate, bărbatul a declarat că nu posedă un permis de conducere şi nu a dat niciodată examen pentru obținerea lui. A achiziţionat documentul prezentat la controlul de frontieră de la o persoană necunoscută, contra sumei de 1.300 de euro.

Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals, conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere. La finalizarea cercetărilor vor fi dispuse măsurile legale care se impun.


Scrie un comentariu

trimite