Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cetăţean albanez cu document fals, depistat la vama Nădlac

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat un cetățean din Albania care a încercat să iasă ilegal din ţară folosindu-se de o carte de identitate românească falsă.

Cetăţean albanez cu document fals, depistat la vama Nădlac
Comentează 0

În data de 20.04.2017, ora 11.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota, județul Arad, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, o persoană de sex masculin care, la controlul de frontieră, s-a legitimat cu o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals, motiv pentru care bărbatul a fost dus la sediul instituției pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoana în cauză este cetățeanul albanez, Marku M., în vârstă de 24 de ani.

Faţă de cele constatate, bărbatul a declarat că a obţinut cartea de identitate falsă de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaşte, contra sumei de 200 euro în Albania şi a recurs la această metodă deoarece dorea să ajungă în Anglia şi nu poseda o viză valabilă.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi fals privind identitatea, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.


Scrie un comentariu

trimite