Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cenaclu "Lucian Emandi" cu emoție de toamnă la Pecica

Ultimele emoții ale toamnei 2018 s-au mistuit în spectacolul Cenaclului "Lucian Emandi" sâmbătă 17 noiembrie, la Pecica, în sala Casei de Cultură "Doru Ioan Petescu".

Cenaclu
Comentează 0

În prima oră de spectacol s-au perindat pe scenă, împletind poezia cu muzica folk, cenacliștii pecicani: Elena Ludmila Starciuc, Semidea Șulea (debut literar), Adrian Borcea, Blazena Karkus, Gabriela Verșan, Nicoleta Suceveanu Dudaș, Tatiana Moș, Monica Cojocaru, Camelia Chifor, Ioan Vasile Marcu, Mircea Igrișan, Eugenia Ponta Pete. A citit poezie și Dacian Don, iar pentru a doua oară, Alex Zaharia își aduce contribuția la activitatea cenaclului, sprijinind la pian, acompaniamentul a două piese. A fost declarat membru al cenaclului.

Un moment inedit l-a constituit recitalul artistului francez Philippe Denhery, stabilit în Timișoara. El a recitat două dintre poemele sale, care au fost traduse în limba română de Camelia Chifor. Astfel, acesta și-a făcut intrarea în cenaclul pecican.

În cadrul spectacolului a fost lansat periodicul "Lumina inimii", revista cu numărul 20, editată și tipărită de Pavel Sinka, cu sprijinul primăriei.

Partea a doua a spectacolului a aparținut invitaților speciali Marius Mandai și Lucian Ștefan (trupa CALEnDAR - Brașov), prezenți pentru prima oară în județ,  au încântat publicul cu vocile lor minunate. Ei au interpretat cântece folk și cântece de munte. Și-au prezentat cele trei albume editate, iar Lucian Ștefan a vorbit despre cel de-al doilea volum de autor și a recitat câteva poezii. Momentele lor au fost răsplătite cu puternice aplauze de publicul pecican, completat de public venit din județ.

Atmosfera a fost una caldă, de suflet, pe placul tuturor.

Prezenți să susțină artiștii, ca de obicei, au fost primarul Petru Antal, președintele Consiliului Județean Iustin Cionca (nașul cenaclului), fostul ministru Constantin Traian Igaș (sponsor al evenimentului). Ei au dăruit artiștilor tradiționala "Pită de Pecica", din partea partenerului PalMar Vali.

Organizarea și prezentarea spectacolului a aparținut Eugeniei Ponta Pete; decorul scenei, în ton cu evenimentul a fost realizat de Blazena Karkus; sonorizarea a aparținut lui Mircea Igrișan.

Partenerii media ai evenimentului, Pecica News, Radio Zestrea Pecica și ARQ- Arad au filmat și fotografiat momentele prezentate pe scenă.

A fost o seară minunată, care va rămâne în amintirea celor care au venit să trăiască emoțiile toamnei.                                                     

 

Eugenia Pete

Galerie foto (151)

Articole asemanatoare