Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cel mai important terminal intermodal din Europa Centrală și de Est este la Curtici (FOTO)

La Curtici a fost inaugurată astăzi o parcare pentru camioane de mare tonaj, ca parte a extinderii proiectului terminalului intermodal Trade Trans.

Parcarea va fi deservită de un hotel, iar investiția a fost realizată din fonduri europene.

Cel mai important terminal intermodal din Europa Centrală și de Est este la Curtici (FOTO)
Comentează 1

În acest moment, terminalul intermodal de la Curtici este cel mai important din Europa Centrală și de Est. Se învecinează cu Zona Liberă Curtici-Arad, ceea ce conferă întregului perimetru o perspectivă suplimentară de dezvoltare.

În județul Arad investitorii străini găsesc condiții bune pentru dezvoltarea investițiilor, ceea ce se reflectă în șomajul scăzut și în diversificarea domeniilor de activitate. Parcarea de tiruri a terminalului intermodal, pe de o parte, creează noi locuri de muncă în orașul Curtici, pe de altă parte, crește capacitatea logistică a terminalului.

Ca președinte al Consiliului Județean Arad, apreciez în mod deosebit investițiile de acest gen din județ, pentru că ele creează dezvoltare pe orizontală! Milioanele de euro aduse aici, din fonduri europene, vor dezvolta segmentul de afaceri la Curtici, în proximitatea Zonei Libere. Și chiar dacă astăzi nu discutăm încă despre o joncțiune între Zona Liberă și terminalul intermodal, eu cred că ele vor colabora natural, prin prisma potențialului fiecăruia.

Ceea ce s-a creat la Curtici este un model care poate fi replicat, cu mândrie, la scară națională. Ideea de afaceri s-a dezvoltat în timp, ajungând să devină cel mai mare terminal intermodal din Europa Centrală și de Est, o investiție care adaugă valoare județului Arad și ne conectează cu cele mai importante destinații de business din Europa.

 

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite