Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ceasuri bărbați: cum să alegi modelul potrivit pentru personalitatea fiecăruia

Se apropie Sărbătorile de iarnă și unul dintre cele mai potrivite cadouri pentru bărbați este unul clasic: un ceas. Ceasul bărbătesc nu mai este demult doar un obiect util, este un accesoriu. De aceea, alegerea unui ceas pentru bărbați nu este ca alegerea oricărui articol vestimentar sau de încălțăminte. Necesită unele cunoștințe tehnice despre aspectul, detaliile, calitatea și tipul său. Alegerea unui ceas bun nu ar trebui făcută fără a lua în considerare anumite criterii.

Ceasuri bărbați: cum să alegi modelul potrivit pentru personalitatea fiecăruia
Comentează 0

De la modelele digitale de plastic până la luxoasele branduri elvețiene, opțiunile sunt nelimitate atunci când vine vorba de ceasuri bărbătești. Aceste accesorii atât de practice, dar și elegante, pentru folosința lor de zi cu zi, au devenit un semn de potențare a imaginii noastre în ochii celorlalți.

Ceasuri bărbați - oferte

 Chiar dacă au apărut și o mulțime de smartwatch-uri, un ceas clasic este un „must” pentru cei mai mulți dintre bărbați. Cum alegem, însă, un ceas pentru bărbați potrivit?

1. Design-ul ceasului

În principiu, ca orice alt articol de tendință masculină, alegerea unui ceas trebuie să țină cont în mod fundamental de designul sau aspectul său exterior. Acest criteriu se bazează, în general, pe imaginea afișată de brand și pe produsul pe care intenționează să îl ofere.

În ceea ce privește brandul, se știe că mai mult de jumătate din ceasornicarii din lume provin din Elveția, ceea ce marchează un stil similar în majoritatea modelelor, deoarece provin dintr-o regiune comună. În ceea ce privește aspectul vizual al accesorului, există mai mulți factori importanți, dar dimensiunea cadranului și a ceasului în general este relevantă. Ca referință directă la acest aspect, va fi necesar să se ia în considerare dimensiunea încheieturii mâinii bărbatului care urmează să o poarte.

Brandurile de ceasuri pentru bărbați oferă diferite dimensiuni ale fiecărui produs. Ceea ce fac în mod normal la un anumit model este să-l ofere cu diferite tipuri de materiale de curea sau brățară. Prin urmare, există ceasuri cu alternative care se adaptează fiecărui tip de persoană.

Cunoașterea gustului persoanei oferă, de asemenea, informații directe pentru a ghida selecția, există bărbați care preferă ceasurile cu cadrane mari, care facilitează citirea orei. Pe lângă dimensiuni, există și alți parametri de luat în considerare, cum ar fi stilul ceasului, forma acestuia, culorile și cureaua.

2. Mecanismul ceasului

În al doilea rând, un aspect al alegerii unui ceas pentru bărbați este mecanismul său de funcționare. Ar trebui clarificat faptul că acest detaliu are o mare influență asupra prețului piesei, deoarece este un aspect tehnic. Putem împărți ceasurile în două categorii, cum ar fi ceasurile mecanice și ceasurile electronice.

Ceasuri bărbați – descoperă oferte

 Ceasurile mecanice funcționează în principal datorită unui sistem cu arc și o combinație de piese de înaltă precizie, în timp ce există alte ceasuri mecanice moderne care funcționează prin cuarț. Setările aplicabile ceasurilor mecanice pot fi de două tipuri, manuale sau automate.

Ceasurile electronice funcționează datorită tehnologiilor microprocesorului din ce în ce mai dezvoltate, memoriilor fizice și afișajelor foarte complexe. În acest domeniu, s-au făcut mari progrese pentru a obține precizia celor mecanice, cum ar fi încorporarea de noi funcții. Este clar că acest aspect nu este de obicei luat în considerare atunci când se ia în considerare imaginea ceasului, dar are o influență directă asupra modului în care producătorul va localiza informațiile furnizate de ceas pe un design specific.

3. Producatorul ceasului

Un ceas nu se cumpără oricum. Trebuie ținut cont de profilul destinatarului acestui cadou și de stilul său de viață. De exemplu, Tissot, Certina, Casio sau Victorinox sunt considerate mărci de ceasuri orientate spre sport.

Unele mărci mai casual sunt Fossil, Skagen și Mark Maddox. În legătură cu colecțiile de ceasuri care trec la stilul clasic, putem observa ca Lotus sau Festina sunt cele mai accesibile.

Ca alternativă la producătorii de ceasuri elvețiene, ceasurile de origine japoneză precum ceasurile Seiko, Orient și Citizen au cea mai mare popularitate, iar motivele nu sunt altele decât calitatea lor și imagina bună pe care și-au construit-o în timp pe piața internațională acești producători.

4. Cureaua ceasului

Cureaua definește aspectul pe care doriți să-l dați stilului vestimentar. În cazul metalului, se optează pentru o dovadă de siguranță și o imagine îngrijită pentru evenimente sociale. Dacă efectul de imagine pe care îl căutați este un aspect sportiv, cel mai bine este să optați pentru cureaua de cauciuc, care oferă și confort în utilizarea zilnică.

Ceasuri bărbați: oferte

 Pentru un aspect mai casual și elegant, materialul prin excelență este pielea, care este oferită în diferite stiluri și culori, ideală pentru a se combina cu îmbrăcămintea.

De asemenea, în orice caz, nu trebuie uitat că acest aspect este, de obicei, destul de subiectiv, deoarece este ușor să schimbați cureaua ceasului cu alta în majoritatea ceasurilor.