Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cea mai bătrână persoană din lume a murit la 119 ani. Kane Tanaka era din Japonia

Cea mai bătrână persoană din lume a murit la 119 ani. Kane Tanaka era din Japonia, potrivit unui comunicat publicat de Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Bunăstării din ţară, anunţă CNN. Femeia s-a născut pe 2 ianuarie 1903.

Cea mai bătrână persoană din lume a murit la 119 ani. Kane Tanaka era din Japonia
Comentează 0

Cea mai bătrână persoană din lume a murit la 119 ani. Vestea morţii ei a fost confirmată de consultantul senior în gerontologie Robert Young, care a ajutat, de asemenea, la confirmarea recordului ei pentru Guineess World Records de cea mai în vârstă persoană în viaţă în 2019.

Guinness World Records a scrie pe Twitter: „Ea a devenit cea mai în vârstă persoană în viaţă în ianuarie 2019, la vârsta de 116 ani şi 28 de zile”. „Este, de asemenea, a doua cea mai în vârstă persoană înregistrată vreodată, după Jeanne Calment, care a trăit până la vârsta de 122 de ani”.

Familia lui Tanaka a spus, într-un mesaj pe Twitter de la începutul acestei luni, că ea s-a îmbolnăvit recent în mod frecvent.

Născută în 1903, Tanaka s-a căsătorit cu un proprietar de magazin de orez la vârsta de 19 ani şi a lucrat în magazinul familiei până la vârsta de 103 ani, potrivit News.ro.

Ea a supravieţuit de două ori cancerului şi a trăit o multitudine de evenimente istorice, supravieţuind celor două războaie mondiale şi gripei spaniole din 1918, dar şi pandemiei de Covid-19.

Tanaka locuia într-o casă de bătrâni din Fukuoka. Familia ei a spus că şi-a menţinut mintea şi corpul active făcând matematică.

Strănepoata lui Tanaka, Junko Tanaka, şi-a creat un cont de Twitter în ianuarie 2020 pentru a-i sărbători viaţa.

În 2020, unul la 1.565 de oameni din Japonia avea peste 100 de ani – mai mult de 88% dintre ei fiind femei. Cifrele guvernamentale publicate în iulie 2020 au arătat că femeile au o speranţă de viaţă de 87,45 ani, comparativ cu 81,4 pentru bărbaţi.

Sursa: romaniatv.net


Scrie un comentariu

trimite