Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce trebuie să știți înainte de a alerga pe vreme rece

Comentează 0

Poate fi greu să găsiți motivația de a alerga iarna. Consultați sfaturile noastre de top pentru a alerga pe timp friguros, de la purtarea hainelor potrivite până la păstrarea căldurii.

În lunile reci de iarnă, alergatul afară poate părea un calvar. Chiar și cei care folosesc o pereche de adidași de damă de alergare în mod regulat ar putea prefera gândul de a se relaxa în fața unui film bun cu un bol de popcorn. Dar știați că a face exerciții fizice în aer liber în perioada rece a anului poate fi extrem de benefic pentru sănătatea și bunăstarea dumneavoastră?

Alergarea pe vreme rece poate oferi un antrenament cardiovascular eficient și o descărcare de endorfine. Dar este esențial să vă luați anumite măsuri de precauție pentru a vă asigura că nu vă puneți în pericol atunci când alergați iarna. De la purtarea unei o perechi de adidasi de dama de alergare potrivite până la menținerea căldurii, iată care sunt cele mai bune sfaturi de alergare pe timp de iarnă pentru a vă ajuta să vă mențineți în siguranță atunci când alergați pe vreme rece.

Care sunt beneficiile alergării pe vreme rece?

  • Alergarea în aer liber vă poate ajuta să rămâneți activă: Să mergeți la sală nu este lucrul preferat de toată lumea. Poate fi costisitor, iar unii oameni se pot simți stânjeniți dacă sunt noi la exerciții fizice. Și cu COVID-19 încă în aer, cine știe dacă, sau când s-ar putea închide din nou sălile de sport. Să alergați în aer liber este mai interesant decât să alergați pe o bandă de alergare, și este gratuit!
  • Alergarea vă crește activitatea aerobică: Un beneficiu major al alergării în adidași de damă de alergare pe vreme rece este că faceți exerciții aerobice esențiale. Adulții au nevoie în medie de 150 de minute de exerciții fizice pe săptămână, sau 75 de minute de exerciții fizice mai viguroase. Câteva alergări în aer liber vă pot ajuta să atingeți aceste obiective.
  • Alergarea vă poate pune în mișcare metabolismul: Un studiu a arătat că două treimi dintre noi se străduiesc să facă orice activitate fizică în timpul lunilor de iarnă. Acest lucru, coroborat cu faptul că mâncăm mai mult, poate duce la îngrășarea noastră. Alergarea în adidași de damă pe vreme rece este una dintre cele mai eficiente modalități de a vă revigora metabolismul, ajutându-vă să ardeți calorii și să mențineți o greutate sănătoasă.
  • Alergarea poate împiedica melancolia: Zilele mai scurte și mai reci înseamnă că unele persoane pot suferi de tulburare de afectare sezonieră, cunoscută și sub numele de SAD. Alergarea eliberează hormoni puternici, cum ar fi endorfinele, care pot ajuta la combaterea anxietății și a depresiei. Iar alergarea pe vreme rece vă poate crește și nivelul de energie.

Cum se adaptează organismul la frig?

Pe măsură ce temperaturile scad, multora dintre noi ne va fi mai greu să ne ridicăm din pat pentru a ne încălța cu o pereche de adidași de damă sau pantofi sport dama de alergare, dimineața. Acest lucru se datorează răspunsului natural al organismului la vremea rece, care include frisoane, respirație mai rapidă și o dorință generală de a ajunge cât mai repede într-un mediu mai cald. Dar este important să vă amintiți că organismul dvs. învață să se adapteze, ceea ce face ca alergarea în timpul iernii să fie puțin mai tolerabilă.

Să alergați afară într-o dimineață rece și proaspătă poate fi un sentiment atât de senin. Este modalitatea perfectă de a spulbera acele pânze de păianjen și de a vă trezi, gata pentru ziua care urmează. Tot ce aveți nevoie este echipamentul și starea de spirit potrivită, iar urmând aceste sfaturi vă pot ajuta să rămâneți în siguranță în timp ce alergați pe vreme rece:

  • Indiferent dacă sunteți începătoare sau un alergător obișnuit, o bună nutriție și hidratare joacă un rol vital în ceea ce privește rezistența, viteza și forța. Și poate avea un impact uriaș asupra capacității dvs. generale de alergare.
  • Cum zilele sunt mai scurte iarna, sunt șanse să alergați pe întuneric. Pentru a rămâne în siguranță în timp ce alergați, este important să fiți vizibilă pentru ceilalți. Ar trebui să purtați echipament reflectorizant, fluorescent, astfel încât șoferii să vă poată vedea. Iar purtarea unei faruri frontale vă va permite să vedeți unde mergeți. Deși este recomandabil să alergați în zone bine iluminate dacă ieșiți dimineața devreme sau noaptea.
  • Când vă opriți din alergat, veți începe să vă răciți din nou foarte repede. Transpirația poate face ca temperatura corpului dvs. să scadă dramatic, așa că plănuiți-vă să terminați alergarea cu un duș fierbinte. Apoi puneți-vă niște haine proaspete și curate și serviți-vă o ceașcă de ceai. Vă puteți întinde după aceea, dar este important să vă încălziți mai întâi. Și nu uitați că, dacă afară este într-adevăr prea frig, este în regulă să renunțați la o alergare - nu vreți să vă îmbolnăviți sau să vă accidentați în acest proces. În schimb, puteți oricând să faceți un antrenament la domiciliu.

Echipamentul este esențial pentru alergare pe timp rece

Dacă doriți să alergați afară în lunile reci de iarnă, este important să vă îmbrăcați corespunzător pentru a vă menține cald și pentru a nu vă accidenta. Nu uitați că veți transpira în continuare, chiar și la temperaturi scăzute, așa că țineți cont de acest lucru atunci când vă îmbrăcați - atunci acele straturi vă vor fi de folos.

Asigurați-vă că purtați pantofi sport de damă de alergare care se potrivesc corect. Dacă purtați șosete mai groase iarna, asigurați-vă că țineți cont și de acest aspect. Iar pantofii dvs. vor trebui să aibă suficientă tracțiune pentru a vă ajuta să vă prindeți de drum în timp ce alergați.


Scrie un comentariu

trimite