Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce trebuie să ştiţi despre făina din greieri care a apărut pe rafturile unor hypermarketuri din România

Comisia Europeană a aprobat recent acest produs pentru a fi utilizat în compoziția anumitor alimente, magazinele având obligația să scrie pe eticheta produsului dacă este făcut cu făină de greier, scrie realitatea.net.

Ce trebuie să ştiţi despre făina din greieri care a apărut pe rafturile unor hypermarketuri din România
Comentează 0

Conform reglementărilor UE, prezența făinii de insecte trebuie să fie menționată obligatoriu pe etichetele produselor.

ANPC a emis un ordin prin care se stabilesc modalități de informare a consumatorilor cu privire la informațiile privind produsele alimentare care conțin specii de insecte autorizate a fi introduse pe piață ca alimente noi.

Comercianții sunt obligați să afișeze informația că produsele alimentare sunt sau conțin specii de insecte, lângă standul separat în care acestea sunt prezentate.

Pe etichetele produselor făcute din făină de greieri, numele științifice ale insectelor au prioritate, fiind notate „Acheta domesticus” pentru alimentele pe bază de făină de greieri.

Intraţi AICI pentru detalii.

Preţul este însă unul uriaş. Potrivit adevarul.ro, 100 de grame de făină de greieri costă 96,25 de lei, adică 962,5 lei/kg. Făina de greieri se prepară din greieri mari fară aripi. Un exoschelet nu este încă format, astfel că insectele sunt mai ușor de digerat. Făina proteică din greieri are o ușoară aromă umami de nucă și este bogată în proteine, scriu comercianții.

Intraţi AICI pentru detalii.

Sursa foto: b1tv.ro/

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite