Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce surpriză îi așteaptă pe șoferi la pompă. Carburanții s-au scumpit imediat după miezul nopţii

Azi a intrat în vigoare prima tranșă de majorare a accizelor la carburanți, în cuantum de 0,16 lei pe litru, urmând ca în două săptămâni să mai crească cu încă 0,16 lei. Imediat după miezul nopţii, carburanţii s-au scumpit cu până la 10 bani, urcând, spre exemplu, de la 4,80 la 4,89 lei pe litru la unele benzinării. În anumite staţii din Capitală, preţul la benzină a sărit de 5 lei pe litru.

Ce surpriză îi așteaptă pe șoferi la pompă. Carburanții s-au scumpit imediat după miezul nopţii
Comentează 0

OMV Petrom, liderul pieţei de distribuţie a carburanţilor, a majorat cu nouă bani pe litru pe litru preţurile la carburanţii vânduţi în staţiile proprii de distribuţie, la ora 0.00, ca urmare a creşterii accizei la carburanţi.

După majorarea de azi, în staţia Petrom de pe Şoseaua Alexandriei, cea mai ieftină din Bucureşti, benzina standard are un preţ de 4,84 lei pe litru, iar motorina standard costă 4,75 lei pe litru. Sortimentele premium s-au scumpit şi ele, motorina extra ajungând la 5,03 lei pe litru, iar benzina extra 99 la 5,31 lei pe litru, la această staţie.

Mai puţin de jumătate din creşterea taxei a fost transferată de Petrom în preţul final de la pompă, care ar fi trebuit să crească cu 19 bani pe litru, potrivit economica.net.

Scumpirea carburanților nu este din cauza creșterii accizei. O spune premierul Mihai Tudose. De vina pentru situație este guvernul Ciolos. Explică Liviu Dragnea. Majorarea accizei se va resimți doar în mică măsura în prețul la pompă. Garanta Călin Popescu Tăriceanu. In schimb, acciza crește, la fel și prețul carburanților.

După amenințările voalate sau directe ale premierului Tudose legate de eventualele scumpiri ale benzinei și motorină la pompă, companiile petroliere au majorat treptat prețurile, chiar înainte de ziua Z a majorării accizelor.

Citeste mai mult pe realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite