Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce spune purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad despre traficul din Vama Nădlac

Ce spune purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad despre traficul din Vama Nădlac
Comentează 0

,,În prezent, traficul prin punctul de trecere a frontierei Nădlac I este descongestionat, se desfășoară în condiții normale fără a se înregistra timpi de așteptare.

În cursul zilei de azi prin PTF Nădlac I au efectuat formalitățile de intrare în țară  3.745 de persoane (dintre care 1200 pietoni) și  792 mijloace de transport. De asemenea, la ieșirea din țară s-au prezentat 1.705 persoane cu 478 mijloace de transport pentru efectuarea controlului de frontiera. 

A fost suplimentat personalul Poliției de Frontieră planificat să desfășoare activităţi la controlul de frontieră, acesta fiind dotat cu terminale mobile pentru efectuarea formalităţilor de frontieră (pentru persoanele care vin pe jos). 

De exemplu, astăzi au fost deschise 7 artere de control pe sensul de intrare și 4 pe sensul de ieșire, fiind folosite pentru controlul de frontiera 14 stații de control mobile.

 Și în PTF Nădlac II Autostrada, deschis exclusiv pentru autovehicule de mare tonaj pentru fluidizarea traficului de marfa, se lucrează la capacitate maxima, in cursul zilei de azi fiind  verificate 3.500 de camioane, atât pe sensul de ieșire, cât și pe cel de intrare în țară.

Doresc să reamintesc faptul că, și în această perioadă formalitățile de frontieră urmează aceeași procedură în sensul că, pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea triajului epidemiologic în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/carantină la locuinţă sau carantină instituţionalizată.  

De asemenea, reamintim că la ieșirea din țară autoritățile maghiare permit intrarea în Ungaria numai cu îndeplinirea următoarelor condiţii:

 - interviu în cadrul căruia va fi evaluată starea de sănătate, condiţia esenţială fiind lipsa simptomelor de infectare cu noul COVID 19;

 - îndeplinirea condiţiilor Codului Frontierelor Schengen;

 - prezentarea unor documente care sa ateste certitudinea permiterii intrării în ţara de destinaţie. 

La acest moment pe sensul de intrare în țară, ca de altfel în celelalte zile pentru acest interval orar, nu se înregistrează trafic ca urmare a faptului că programul de deschidere a culoarului de tranzit dintre Austria si Ungaria este 21.00-13.00, iar cei care au tranzitat Ungaria în acest interval de timp au fost  lucrați cu operativitate", suşține subinspectorul Filip Ionuț Matei, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite