Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce se întâmplă dacă introduci codul PIN al cardului bancar INVERS în BANCOMAT

Ce se întâmplă dacă introduci codul PIN al cardului bancar INVERS în BANCOMAT
Comentează 0

Mitul despre codul PIN invers tastat la bancomat atunci când te atacă cineva a fost infirmat de nenumărate ori de către autorități.

Mitul spune că dacă tastezi codul PIN invers atunci când vrei să scoți bani de la un bancomat și ești jefuit, bancomatul va anunța automat autoritățile, scrie playtech.ro. Nimic mai fals, poliția a dezmințit că ar avea un asemenea sistem care că utilizeze codul PIN invers și ATM-urile din România, iar băncile nu au confirmat că ar fi implementat așa ceva.

Conform mitului despre codul PIN invers, se spune că dacă ești tâlhărit atunci când vrei să scoți bani de la bancomat iar hoțul te obligă să îi dai banii, să tastezi condul PIN invers.

Mai exact, dacă numărul tău de securitate este 1234 să tastezi codul PIN invers, adică 4321. Tot conform mitului, suma de bani pe care o ceri de la bancomat va fi furnizată, astfel că hoțul nu va suspecta nimic, însă aparatul ar anunța poliția imediat și ar furniza locația în care ești tâlhărit pentru o intervenție cât mai rapidă.

Codul PIN invers – de unde a pornit mitul

Întreaga poveste a pornit de la mai multe postări de pe Facebook care spuneau că dacă tastezi codul PIN invers poți anunța autoritățile că ești tâlhărit la bancomat. Încântați de acest mit, foarte mulți utilizatori au share-uit informația pe site-ul de socializare, crezând că fac un lucru bun să îi informeze și pe prietenii lor.

În realitate nu au făcut altceva decât să propage o minciună care a devenit extrem de cunoscută și care s-a dovedit doar un mit.

Codul PIN inversat nu este totuși un mit până la capăt. În alte țări există acest sistem implementat și funcționează cu cardurile funcționale în respectivele tări, așa că pentru moment, pentru români, mitul despre codul PIN inversat rămâne doar un mit.

Codul PIN inversat – ce se întâmplă în România dacă totuși tastezi codul PIN inversat

Dacă nici acum nu credeți că este vorba doar despre un mit, ei bine, puteți încerca chiar și voi la orice bancomat cu cardul vostru, fără să se întâmple nimic. Atunci când introduceți codul PIN inversat nu numai că nu este anunțată poliția că sunteți tâlhăriți, dar nici măcar banca nu este sesizată.

Mai mult, codul PIN inversat este văzut de bancomat drept o introducere greșită a PIN-ului. Nu încercați de mai multe ori pentru că riscați să blocați cardul pentru introducerea de prea multe ori a PIN-ului greșit.

Este evident faptul că dacă introduceți codul PIN inversat nici nu obțineți vreo sumă de bani dorită din contul vostru.

sursa: romaniatv.net